inzercia, predaj, predám, bazár

Baobab African (Adansonia digitata)

Kategória: Rastliny

Predám nami vypestované Baobaby African (Adansonia digitata) vo veku cca 5 mesiacov.

Podmienky pre jeho rast môžete nájsť na internete, kde o tom píšu mnoho článkov. Zo skúsenosti môjho pestovania môžem povedať, že tieto baobaby pestujem za oknom, slnko majú cca od 13. hodiny až do večera. Čo sa týka polievania, máčam ich nech si naťahaju vodu samé cca každý týždeň. Hnojím ho každé dva týždne holubím hnojivom. Myslím, že sa im zatiaľ darí veľmi dobre a nepotrebujú nič iné.
Baobab African (Adansonia digitata)
Podobné inzeráty
Adansonia digitata
Predám 9ks týchto semien Baobab “Adansonia digitata. Africký baobab je nepochybne najznámejší a najpoužívanejší zo všetkých druhov baobabov. Jeho spletité vetvy sa podobajú na korene, z čoho vznikla ľudová povera, ktorá tvrdí, že strom čerpá svoju silu z nebies. Kmeň sa vyznačuje sivou kôrou a s obrovskou, nepravidelnou korunou. Dosahuje výšku 30 m a priemer 10 m. Listy sú palmovité, rôznej veľkosti, s 5-7 hladkými vejármi. Kvetné puky sú zhruba guľaté, zvonku zelenkasté a zvnútra smotanové, pričom na rozdiel od ostatných baobabov sú umiestnené na dlhej, visiacej stopke s dĺžkou od 15 do 90 cm. Kvety majú biele, trochu pokrčené okvetné lístky, biele tyčinky a biele výčnelky, ktoré spravidla zvierajú pravý uhol. Plody sú rôznej veľkosti, od guľatých po oválne alebo podlhovasté valcovité, s drevnatým oplodím s hrúbkou 8-10 mm a sú pokryté zamatovými žltohnedými alebo zelenkavými chĺpkami. Pred tým, než vysejeme semená, je dobré pomocou pilníka im narušiť šupku a odstrániť tak zvyšky zaschnutej vrstvy, ktorá by mohla spôsobovať pleseň. Potom ich namočte do teplej vody na 24 hodín. Semená, ktoré nabobtnajú, môžete vysadiť do priepustného substrátu do hĺbky cca 2 cm. Ostatné semená môžete opätovne máčať, prípadne viac obrúsiť. Kvetináč s výsevom umiestnite na slnečné a teplé miesto (vyhnite sa však prudkému slnku) s teplotou 22 – 25 °C. Teplota by nemala klesnúť pod 20 °C. Semienka Vám vyklíčia za 10 – 30 dní. Semenáčiky rastú pomerne rýchlo. Keď majú 2 – 3 páry listov, presaďte ich do plytkého kvetináča. Na dno umiestnite približne 2 cm vrstvu drenáže zo štrku či hrubého piesku, potom dajte vrstvu priepustného substrátu. Vhodné je použiť zmes substrátu pre izbové rastliny a piesku. Zálievka by mala byť pravidelná. Vždy nechajte substrát mierne vyschnúť, aby nedošlo k premokreniu. Rastliny sa hnoja pravidelne 1 x za 14 dní hnojivom pre okrasné rastliny. Baobaby môžete celoročne tvarovať a korigovať tak ich veľkosť.
Semená Adansonia Digitata
Predám semená Adansonia Digitata ( Baobab ). Podľa ponuky mám na predaj aj vyrastené rastlinky. Pre viac info kontaktovať prostredníctvom email. 10 semien = 5€ (bez poštovného). Pri zaslaní poštou odosielam jedine pri zaslaní poštovného vopred na účet. (Pri uhradených celej sumy vrátane poštovného vopred neuhradzate sumu za dobierku).
Baobab - semena a sadenicky
Na predaj semená aj sadenice Baobabu - Adansonia digitata. V našich končinách možné pestovať ako bonsai. V lete môže byť vonku a na zimu pri izbovej teplote. Dodávame zabalené s ohľadom na počasie. Dodanie celá SR. Platba na dobierku alebo vopred na účet. 5 ks semien = 3 eur 2 mesačná sadenica = 7 eur
BAOBAB Adansonia semena
Predám semena baobabu, z ktorých je možné vypestovať krásny stromcek pripadne bonsaj. Návod na pestovanie pošlem. Cena za kus = 0,30eur. Mozny osobny odber v Banskej Bystrici, pripadne po dohode doveziem. Pošta 0,75eur. Platba vopred na ucet, na dobierku neposielam. Pozrite aj ostatné inzeráty.
Baobab semená 5 ks
Predám semená Senegalskeho baobabu cena1€ za 5ks