inzercia, predaj, predám, bazár

Exkluzívne na predaj výnimočná historická chalupa/kúria, poz

Kategória: Domy

V exkluzívnom zastúpení klienta ponúkame na predaj dom/chalupu v pokojnom prostredí dedinky Ondrejovce, len 15 minút cesty od termálneho kúpaliska v Podhájskej. 
Chalupu, v minulosti známu ako Kúria Gaál, postavil v roku 1875 Zsigmond Gaál, člen významnej zemanskej rodiny pôsobiacej v Tekovskej župe.
V štyroch priestranných obytných miestnostiach, ktoré chalupa ponúka, si môžete vychutnať atmosféru dýchajúcu históriou vďaka mnohým zachovaným typickým prvkom kúrie - stavba je postavená do tvaru L, má 90 cm hrubé múry, vysoké stropy, drevené stropné trámy, vnútorné drevené okenice a typický tvar nadokenných oblúkov. Všetko doplnené mnohými pôvodnými kúskami nábytku a zariadenia.
Spolu s piatou miestnosťou, ktorá vám poskytne praktický odkladací priestor a aj malú pivničku na uskladnenie vína, chalupa disponuje zastavanou plochou 240 m2.
Na pozemku s celkovou výmerou 1294 m2 sa okrem chalupy nachádza aj ďalší objekt, využívaný ako sklad.
V dome máte k dispozícii elektrinu a vodu z verejného vodovodu, odpad je riešený trativodom. Na pozemku nájdete aj suché WC v romantickom vyhotovení.
Vykurovanie zabezpečujú krbové kachle a tzv. peterky v každej miestnosti. Na hranici pozemku je možnosť napojenia na plyn.

Chalupa nie je vyhlásenou kultúrnou pamiatkou a preto vám dáva voľné ruky pri jej zveľaďovaní. Máte príležitosť dať druhú šancu kúsku histórie a na oplátku získate bývanie so zdravou klímou a výnimočným tepelným komfortom, ktorý dokáže poskytnúť len stavba z nepálenej tehly.

link na video: máte záujem o viacej informácií, prípadne o obhliadku danej nehnuteľnosti neváhajte ma kontaktovať na telefónnom čísle 0903 832 335 alebo na mail. adrese:  lubomira.sadovska@

Patríme k členom Realitnej únie SR a aj vďaka tomu s nami získate garanciu profesionálnych právnych služieb, komplexného poradenstva a bezproblémového priebehu realizovanej kúpy/predaja.


Status: aktívne

Vlastníctvo: osobné

Stav: čiastočne prerobený

Celková plocha: 240 m2

Úžitková plocha: 180 m2

Plocha pozemku: 1294 m2

Zastavaná plocha: 350 m2

Podlahová plocha: 180 m2

Počet podlaží: 1

Počet izieb: 4

Kúpeľňa: áno

Počet kúpeľní: 1

Energetický certifikát: nie

El. napätie: 230/400V

Parkovanie: áno

Voda: verejný vodovod

Krb: áno

Zariadenie: zariadený

Inžinierske siete: áno

Kanalizácia: nie

Materiál: Zmiešané

Zateplený objekt: nie

Terasa: áno

Vykurovanie: vlastné - pevné palivo

Pivnica: áno

Pivnica plocha: 15 m2
Exkluzívne na predaj výnimočná historická chalupa/kúria, poz
Podobné inzeráty
Na predaj Výnimočná chalupa / rodinný dom s priestranným poz
Super ponuka romantický rodinný dom - chalupa o výmere 127m², ktorá sa nachádza v pokojnej, podhorskej obci Nová Baňa. Čiastočne zrekonštruovaný 2 - izbový rodinný dom / chalupa celoročne obývateľná, sa nachádza na pozemku s rozlohou 3136m². Rodinný dom - chalupa je vhodný aj na trvalé bývanie. Dispozícia RD: vstupná chodba, kuchyňa, 2 samostatné priestranné izby, kúpeľňa so sprchovacím kútom spojená s toaletou. Technická miestnosť. Kamenný rodinný dom / chalupa prešla pred 10 rokmi rekonštrukciou: menená celá strecha a komín. V roku 2017 bola robená rekonštrukcia z vnútra – drevené podlahy, dlažba na chodbe a v kúpeľni, nová kúpeľňa so sprchovacím kútom (s bojlerom + pripojenie na práčku). Nové rozvody vody a nová elektrina. Okná sú smrekové drevené. Odpad je vedený do žumpy na pozemku. Voda je zo studni na pozemku - vyhĺbená vrtom do hĺbky 50m, Kúrenie je na pevné palivo (pec, krb). Na rozsiahlom pozemku za domom je umiestnená malá podpivničená kôlňa na náradie. V záhrade nájdete ovocné a listnaté stromy, ako aj rôzne okrasné kry a porasty. Záhrada bola navrhnutá záhradným architektom. Samotný pozemok vás očarí v momente ako naň vstúpite. Má mierne svahovitý ráz. Chalupa/ dom, je ihneď obývateľný, vhodný ako víkendová chalupa ako aj na trvalé bývanie. Dom sa nachádza tichej časti obce, mimo hlavnej cesty, čo poskytuje oddych a relax od rušného života. Obec Nová Baňa disponuje výbornou občianskou vybavenosťou. Je turistami vyhľadávaná oblasť plná aktivít na lyžovanie - lyžiarske stredisko Drozdovo, hubárčenie, turistiku, kúpanie, prepletená cyklo trasami, tajchy v Novej Bani, Zveropark v Žarnovici a ďalšie. Nehnuteľnosť je vo vlastníctve 1 majiteľa, nie je zaťažená žiadnou ťarchou a k dispozícii ihneď. Príjazdová asfaltová komunikácia umožňuje bezproblémovú dostupnosť. Odporúčame obhliadku. Celková cena zahŕňa 173 990 € - províziu pre RK, právny servis - v cene - poradenstvo a základný správny poplatok na katastri - v cene - znalecký posudok v cene - podpisy vyhotovené u autorizovaného advokát - v cene V prípade záujmu Vám bezplatne vybavíme najvýhodnejší hypotekárny úver na mieru - v cene Na Vaše ďalšie prípadné otázky Vám rada odpovie Vaša osobná maklérka Mgr. Jana Komová: - telefonicky: - mailom: komova@ - pri osobnom stretnutí Profesionálny prístup je samozrejmosťou. Viac ako 20 ročná prax v realitách na Slovensku a v zahraničí. MY všetko vybavíme za vás, VY len podpisujete zmluvy. AKTÍVNY PRÍSTUP NÁS ROBÍ JEDINEČNÝMI NA TRHU S REALITAMI! KONTAKT: MGR. JANA KOMOVÁ, , komova@ U NÁS STE SPRÁVNE: - Prvotriedny kompletný servis a služby! - BEZPLATNE zabezpečíme financovanie nehnuteľnosti cez ktorúkoľvek BANKU - Spolupracujeme s najlepšími znalcami, geodetmi, advokátmi - Na našom webe nájdete stovky nehnute
Kúria pod hradom vo Veľkom Kamenci
Typ: Rodinný dom Ulica: Hlavná Obec: Veľký Kamenec Ponúkame na predaj historickú stavbu - kúriu, situovanú na slnečnom 10 árovom pozemku pod hradom v centre obce Veľký Kamenec v regióne pri Tokajskej oblasti. Pôvodní majitelia kúrie, postavenej začiatkom minulého storočia - pre rozvetvený rod Barkóczyocov, mali v celom okolí rozsiahle statky a vinice. Architektonicky je stavba so zastavanou plochou 300 m2, jedinečná a zaujímavá spracovaním svojho interiéru s vysokými klenbovitými stropmi. Na bývanie je určených 5 priestranných miestností s oknami smerujúcimi do vnútorného dvora kúrie, ako aj na druhú stranu s výhľadom na obec. Predchodba a kuchyňa, sú v jej vstupnej časti. Interiér je v pôvodnom stave - podlahy sú palubové - drevené, okná dvojité, ineriérové a vstupné dvere drevené a prevažne s obložkami na šírku steny. Vykurovanie je zabezpečené pôvodnými historickými kachľovými pecami. Obvodové múry sú postavené z kameňa, vnútorné priečky a klenby miestností s použitím klasickej pálenej tehly. Budova je čiastočne podpivničená, pričom pivnice boli určené a používané na skladovanie vína. V prednej časti kúrie je na dlžku budovy otvorená chodba s typickými klenbami. Strecha je sedlová, pokrytá eternitom s potrebou jej výmeny. Svojou polohou je kúria vhodná na rôzne účely využitia, s možnosťou využitia jej historického potenciálu. Nie je vedená ako historická pamiatka, jej oprava podľa súčasných požiadaviek teda nie je ničím obmedzovaná. Obec má výhodnú polohu v regióne Tokajskej oblasti aj z hľadiska možností využitia na aktívny oddych. Blízko je rieka Bodrog, kúpaliská v maďarských obciach a tokajské vinice. Veľa možností spojených s pešou a cyklistickou turistikou. Kúria hľadá svojho nového majiteľa, ktorého po rekonštrukcii zaujmú všetky tieto benefity a bývanie na kľudnom vidieku. Cena budovy s pozemkom, bude stanovená dohodou. Na maily bez telefonického kontaktu neodpovedáme. Status: aktívne Vlastníctvo: osobné Stav: nutná rekonštrukcia Celková plocha: 300 m2 Úžitková plocha: 400 m2 Plocha pozemku: 1000 m2 Počet podlaží: 1 Počet izieb: 5 Materiál: Zmiešané Vykurovanie: vlastné - pevné palivo Pivnica: áno Pivnica plocha: 100 m2
Čerstvo zrekonštruovaná kúria v centre obce Macov na predaj
Hľadáte pokojné miesto na život? Imponujú vám domy s nádychom histórie? Ponúkame na predaj kompletne zrekonštruovanú starú kúriu s vysokými stropmi, príjemnou atmosférou a záhradou priamo v centre obce Macov neďaleko Šamorína. Kúria pozostáva z objektu obytného domu, samostatnej priestrannej pivnice s 2 miestnosťami (v minulosti slúžila na uskladnenie ovocia) a záhrady s celkovou rozlohou pozemku 1217m2. Dom je napojený na všetky inžinierske siete - mestská voda, kanalizácia, elektrina, plus má samostatnú studňu. Plyn v obci nie je. Keďže je kúria na liste vlastníctva vedená ako rodinný dom s dvomi súpisnými číslami, pri rekonštrukcii v roku 2022 bola rozdelená na dva samostatné celky - dve bytové jednotky. Objekt je teda možné využívať ako jeden veľký 7-izbový rodinný dom alebo ako dva priestranné 3-izbové byty v dvojdome. Ďalšia možnosť na zväčšenie sa nachádza v povalovom priestore, ktorý je aktuálne nevyužitý. REKONŠTRUKCIA: Kompletne zrekonštruovaný bol obvodový plášť budovy (fasáda), opravená strecha, nové dažďové rímsy. Dom bol rozdelený na 2 samostatné byty, pričom jeden byt - byt “A” bol vnútri komplet zrekonštruovaný do stavu holodom (všetky rozvody, stierky, kúrenie, podlahy,...) a druhý byt - byt “B” bol zrekonštruovaný čiastočne - je v stave štandard. - nová fasáda, zateplenie, - všetky okná a vstupné dvere, - nové kúrenie v oboch častiach - v jednej časti je nové podlahové kúrenie napojené na tepelné čerpadlo, v druhej časti sú radiátory napojené na nový elektrický kotol (s možnosťou taktiež sa pripojiť na tepelné čerpadlo), - elektrické rozvody a voda - v byte “A” sú urobené nanovo, v byte “B” sú zrekonštruované čiastočne. DISPOZÍCIA: Byt “A” - holobyt: - závetrie, predsieň (z ktorej sa dá urobiť prepojenie do bytu “B”) - denná časť (obývacia izba s jedálňou a kuchyňou), - dve samostatné priestranné izby, - chodba so vstupom dozadu do záhrady, - kúpeľňa s prípravou pre dvojité umývadlo, vaňu, sprchu, bidet a wc, - samostatné wc, - sklad (komora). Byt “B” - štandard: - predsieň, - izba (z ktorej sa dá urobiť prepojenie do bytu “A”) - samostatná kuchyňa, - obytná izba s murovaným krbom a východom do záhrady, - priestranná izba, - polizba (šatník, pracovňa), - samostatné wc, - kúpeľňa (vaňa, umývadlo). VÝHODY: - priestranné izby s historickým nádychom, vysoké stropy, - veľká povala s možnosťou zobytnenia, - murovaná pivnica osadená uprostred zelene v záhrade, - veľká predzáhradka, priestranná záhrada (pozemky spolu viac ako 12 árov), - úžasná atmosféra miesta, - dobrá dostupnosť do Šamorína i Bratislavy (po diaľnici do 30 minút autom) Ak Vás tento dom zaujal a radi by ste ho zažili naživo, píšte, volajte a dohodnite si obhliadku ešte dnes. Teším sa na stretnutie.
NA PREDAJ CHALUPA PRI RUŽÍNE, OPÁTKA
Ing. Ladislav Šosták a Diamond Reality vám ponúkajú na predaj časť chalupy v pôvodnom stave v obci Opátka, len 30minút cesty od Košíc pri vodnej nádrži Ružín. VIDEOOBHLIADKU si môžete pozrieť skopírovaním tohto linku do vášho prehliadača: Chalupa sa skladá z dvoch častí a taktiež z dvoch súpisných čísel, so samostatnými vchodmi. Na výber je možnosť odkúpiť celú chalupu, avšak teraz vám ponúkame možnosť kúpiť len jednu časť. Unikátna chalupa s históriou, ktorá siaha až do 18. storočia, v sebe skrýva pôvodné prvky, ktoré vám vyzaria dych. Jej podlahová plocha sa rovná 200m2 čo je bohatý priestor na realizáciu vašich tážob. Táto časť je v pôvodnom stave a pri rekonštrukcii sa bude očakávať vaša kreativita, čo je však veľká výhoda, pretože si môžete vyskladať chalupu ako z rozprávky, kde budete utekať pred rušným mestom. K tejto časti chalupy patrí aj pozemok s výmerou 750m², z čoho zastavaná plocha je 106m². Tým pádom máte k dispozícii vyše 600m² krásneho pozemku, kde môžete postaviť altánok, z jednej strany vás bude ohraničovať obecný potôčik. Dispozične sa chalupa skladá zo vstupnej chodby s pieckou, veľkej haly s nádherným krbom a ďalšej miestnosti, ktorá môže slúžiť ako kuchyňa. Na poschodí sa nachádza otvorený priestor, kde sa už kreativite medze nekladú, no bez problémov sa tu zmestia 3-4 izby, herňa, či obývacia časť. Táto časť chalupy môže byť zaujímavá pre tých, ktorým rozpočet nedovoľuje si zakúpiť celú chalupu či plánujú v tejto obci výstavbu vlastnej chalupy. Chalupa je postavená s kameňa, avšak poschodie a podkrovie je už nadstavba. Pred pár rokmi bola kompletne vymenená strecha, okná sú pôvodné aj s okenicami. Chalupa sa nachádza v tichučkej doline Volovských vrchov, len 5 minút od vodnej nádrže Ružín. Tu zažijete čo znamená úplny pokoj. Tak si ho doprajte. Táto časť chalupy je na predaj za 99 900 eur vrátane všetkých poplatkov spojených s prevodom nehnuteľnosti. Ak vás táto ponuka zaujala, budem rád keď sa mi ozvete na číslo .
Na predaj rodinný dom, chalupa myjavské kopanice
Ponúkame na predaj chalupu z roku 1901 v krásnom prostredí, v kopaničiarskej obci Košariská na Myjave (iba pár kilometrov od Brezovej pod Bradlom). Ide o chalupu, s kamenným základom, pálená a nepálená tehla, ktorá je suchá a vhodná na rekonštrukciu. Chalupa je komplet vyprataná a na pozemku je už osadená nová žumpa, nie je však pripojená do domu. Cena je vrátane komplet projektu a štúdie od renomovaného archikteta, vrátane povolenia na stavebné práce, ak by budúci vlastník mal záujem. Chalupa je napojená na obecný vodovod, momentálne uzavretý, nakoľko je chalupa neboývaná. Na pozemku sa nachádza aj vlastná studňa. Pozemok má plochu 306 m2, v rohu pozemku je osadená chalupa o ploche 91m2, ktorá má kuchyňu, kúpeľňu, WC, 2 izby a 1 hospodársku časť, ktorá je vhodná na prerobenie na ďalšiu izbu. Chalupa nemá žiadne iné prístavby a prístrešky navyše. Projektant vo svojom návrhu navrhuje zobytnenie aj podkrovia. Rekonštrukcia nutná, nie je vhodná hneď na bývanie. Zľava možná.
Dom v Stupave - predaj  apríl -máj 2023
Obhliadky sú možné už teraz.----------------Dom aj dvoj generačný s väčšou úž. pl.v dobrej lokalite v blízkosti lesa + veľká garáž všetko na poz. 900m2 šírka poz. 22m.------------ Uvádzacia cena domu je 410.000€ vrátane poz. 900m2 , časť ovocná záhrada. Viac info. osobne.