inzercia, predaj, predám, bazár

Francois (Frantisek) Kollar (1904 - 1979) - Lokomotíva

Kategória: Starožitnosti

Francois (Frantisek) Kollar (1904 - 1979)

Le chauffeur nettoie sa locomotive
La France travaille (éditions des Horizons de France, Paris)

originálna bromostrieborná fotografia z rokov 1931-1935, signované vlastnoručne autorom vpravo dole (čierny atrament), na zadnej strane autorská pečiatka, rámované.
Fotografia je vo veľmi dobrom stave, na okrajoch kartónovej podložky stopy po starnutí kartónu.

Francois (František) Kollar, 1904 - 1979
Takmer zabudnutý slovenský umelec, ktorý v mladosti emigroval do Francúzska, kde sa stal významným fotografom celoeurópskeho významu a preslávili ho najmä reportážne a reklamné fotografie.

slovenskafotografia@
Francois (Frantisek) Kollar (1904 - 1979) - Lokomotíva
Podobné inzeráty
Obraz - Poľovníci so Psami - rok 1904
Predám starožitný obraz s poľovníckym námetom - Anglicka škola, Poľovníci pri výbere Beagle psov, akvarel, signované vpravo dole 'F. Morrison March 1904' z roku 1904, zasklene so zlátenim rámom, rozmery obraz/ram - 27x17 cm/46x38 cm, veľmi dobrý stav, nedávno ramované. V prípade potreby dovoz alebo kúpu na dobierku zabezpečím. Kliknite na všetky moje zaujímavé inzeráty v pravej kolónke. Ďakujem
štýlový obraz českého maliara František Cundrla...
František Cundrla (25. listopadu 1943 Strážnice – 25. dubna 2011 Hodonín) byl český malíř a vysokoškolský pedagog pobývající v Praze a zejména ve Strážnici na Moravském Slovácku. K jeho odkazu se hlásí např. malíř a architekt Martin Květ.[1] Život Od dětství se věnoval kresbě a později i malbě. Studoval na UMPRUM v Uherském Hradišti a na AVU v Praze. Jako pedagog začínal na UMPRUM v Uherském Hradišti. Posléze 22 let vyučoval kresbu na Fakultě architektury ČVUT[2]. Přátelil se s malířem Janem Zrzavým a historikem umění Jiřím Kotalíkem. Je znám především skrze zažité interpretace díky svým studiím pohybu, v nichž využíval folklorních a tradičních kulturních motivů okolí Strážnice (motivy tančících figur šohajů). Jeho tvorba čítá ohromné množství malířských a pero-kresebných děl, ve kterých se opakuje pouze několik málo motivů (autor však vypracoval velmi osobitý styl přesahující malbu samu). Kvůli neobeznámenosti širší veřejnosti (jak laické, tak akademické) je František Cundrla do dnešních dnů spíše neznámá persona dějin českého výtvarného umění a víceméně tak upadl v zapomnění. Se snahou podat systematičtější pohled na malířův život a dílo se od jara roku 2017 věnoval Filip Gorazd Martinek práci na vůbec první rozsáhlejší knize o Františku Cundrlovi.[3][4][5] Po usilovné práci kniha nakonec vyšla pod názvem Cundrla: zjevit obraz v roce 2021 (slavnostně uvedena na Hotařské búdě ve strážnických vinohradech 3. 7. 2021) v nakladatelství národopisného a vlastivědného časopisu Slovácka, Malovaného kraje...ponúkam na predaj krásny štýlovo ladení obraz od českého akademického maliara František Cundrla...cena diela - 500 euro...obraz v TOP stave kvality bez akýchkoľvek poškodení...možnosť poslať poštou po platbe vopred na účet !!! + poštovné...alebo výmena za iné starožitnosti...ponúknite...uvítam osobný odber Heľpa okres Brezno...kde je ešte na výber z cca 55 ks rôznych maľovaných obrazov slovenských - českých a svetových profi maliarov a okolo 250 kvalitných a hodnotných starožitností pre každého zberateľa...Ďakujem a prejem všetkým pekný deň...s pozdravom zberateľ Blue Angel Sedrik...
Francois Boucher
FRANCOIS BOUCHER (Emille Watther)
RU KAVALLERIA M 1904
RU šabla officiera kavallérie KUK M 1904. Dĺžka 100cm, čepel 84cm, šírka čepele 3cm.
RU KAVALLERIA KUK M 1904
RU šabla officiera kavallérie KUK M 1904. Dĺžka 100cm, čepel 83,5cm, šírka čepele 3cm.
podnos s mincou podšálka minca rupee rupia 1904
Predám podšálku so vsadenou striebornou mincou One Rupee India 1904 Edward VII King & Emperor. Možný osobný odber aj dobierka. V pripade ďalších otázok ma neváhajte kontaktovať.