inzercia, predaj, predám, bazár

grafika cukrovar v šuranoch čierne diery

Kategória: Umelecké predmety

predam grafiku / risotlac cierne diery

cukrovar v suranoch

zabalene este, neotvorene. neramovane.

odber osobny v ba dakujem

(Výtvarníčka Oľga Paštéková prináša šelmy do nezvyčajných, chátrajúcich priestorov. Takým je aj šuriansky cukrovar, ktorý vznikol v roku 1854, patril k najväčším, výrabali v ňom prvý biely rafinovaný cukor v monarchii, je spomienkou na židovské obyvateľstvo — napriek tomu žiadna z jeho budov nie je chránenou pamiatkou. Do Šurian sa sťahovali Židia z Moravy a Haliče, pôsobili ako krajčíri, stolári, obuvníci a rôzni obchodníci. Vybudovali známu rabínsku školu aj modernú synagógu. Ešte pred druhou svetovou vojnou tvorili Židia sedminu obyvateľov mesta. Bolo ich zhruba tisíc. Po vojne sa do Šurian nevrátil ani jeden. Aj cukrovar založili židovskí obchodníci z Viedne Leopold von Lippmann a Maximilan Gerson. Vybrali preň úrodné pozemky rodu Károlyovcov, na ktorých sa darilo cukrovej repe. Tradičným produktom cukrovaru sa stali biele homole cukru, ktoré si ľudia pamätajú dodnes ako suveníry. Raritou bolo sto kilometrov súkromnej úzkokoľajnej železničky na zvoz repy. Tiež bola prvou v monarchii. Schátranému cukrovaru zachraňujú česť bajkeri, ktorí si v hale zriadili arénu Junkride aj pre športovcov zo zahraničia. A samozrejme múzeum Šurany, ktoré dokumentuje cukrovarníctvo na Slovensku.)
grafika cukrovar v šuranoch čierne diery
Podobné inzeráty
Čierne Diery - Trnavský cukrovar — Dávid Soboň
Predávam moju zbierku ČD, zdôvodu sťahovania. Grafika je v nedotknutom stave, ale bez certifakatú nakoľko bola hneď po kúpe zaramovaná na okrasu, nie na ďalší predaj. Grafika je v predávaná v obale - fólia+lepenka. Trnavský cukrovar od autora Dávid Soboň je 12. grafika vydaná 5. 6. 2015 v náklad 50 ks. Komunikujem len cez email.
Čierne diery
Dávam na predaj nové, nikdy nerozbalené čierne diery. Grafiky nevymienam iba predávam (som ochotná vymeniť kus za kus ktorúkoľvek za OD Prior od Chmelára alebo hotel Kyjev). Kus za 100e. Pri rýchlom jednaní alebo ak ich vezmete viac, vieme sa dohodnúť na cene. Kontaktujte ma prosím len mailom, číslo nie je skutočné. Ďakujem Miletička od Daniely Olejníkovej (192/200) Gumon od Daniely Olejníkovej (12/200) Cukrovar v Šuranoch od Oľgy Paštékovej (170/200) Benzínka BZ od Daniely Olejníkovej (13/200)
Čierne Diery - zbierka grafík 2015-2018
Predávam moju zbierku ČD, zdôvodu sťahovania. Grafiky sú v nedotknutom stave, ale niektoré bez certifakatú nakoľko bola hneď po kúpe boli zaramované na okrasu, nie na ďalší predaj. Grafika je predávaná v obale - fólia + lepenka. 1.Remorkér Šturec — Daniela Olejníková vydaná 29. 4. 2018 v náklad 75 ks (299e) 2.Turzovské kúpele v Gelnici - Matej Vojtuš vydaná 13. 9. 2016 v náklad 50 ks (250e) 3.Bytové domy Unitas — Daniela Olejníková vydaná 29. 4. 2018 v náklad 75 ks (299e) s certifikátom. 4.PREDANA Space Rocket (vodojem v Trnave) II. 5.Trnavský cukrovar — Dávid Soboň vydaná 5. 6. 2015 v náklad 50 ks (349e) Komunikujem len cez email.
Čierne diery - Kaštieľ v Jelšave - Daniela Olejniková
Predám grafiku - Čierne diery - Kaštieľ v Jelšave - Daniela Olejníková. Grafika je nerozbalená v pôvodnom obale. Osobný odber Bratislava - Nivy Grafika voľná do zmazania inzerátu. Prosím, kontaktujte ma e-mailom (formulár nižšie). Ďakujem.
Čierne diery - Poľnohospodárske múzeum - Andrej&Andrej
Predám grafiku - Čierne diery - Poľnohospodárske múzeum - Andrej&Andrej. Grafika je nerozbalená v pôvodnom obale. Osobný odber Bratislava - Nivy. Grafika voľná do zmazania inzerátu. Prosím, kontaktujte ma e-mailom (formulár nižšie). Ďakujem.
Čierne diery - Prior - Juraj Kusy
Predám grafiku - Čierne diery - Prior - Juraj Kusy. Grafika je nerozbalená v pôvodnom obale. Osobný odber Bratislava - Nivy Grafika voľná do zmazania inzerátu. Prosím, kontaktujte ma e-mailom (formulár nižšie). Ďakujem.