Jedlá z pštrosieho mäsa a vajec
Kategória:
Kuchárky
Predám L.Slováček Jedlá z pštrosieho mäsa a vajec. Plus poštovné.
Podobné inzeráty
Kniha Babičkine jedlá z mäsa je ďalšia zo série obľúbených kuchárskych kníh, tentoraz však venovaná klasickým slovenským jedlám z mäsa.
V našich zemepisných šírkach boli mäso a jedlá z mäsa vždy dôležitou súčasťou vyváženého tradičného jedálnička. Hoci pravdou je, že sa pripravovali hlavne v nedeľu, počas sviatočných dní či na oslavy. Napriek tomu postupne vznikla zaujímavá plejáda dômyselných pokrmov z mäsa, ktoré sme pre vás zozbierali do najnovšej babičkinej kuchárky. Nájdete tu napríklad tradičné obedové mäsové jedlá, ako sú sviečková na smotane, recepty na chutné bifteky, roštenky, guláše z rôznych druhov mäsa, ale aj špeciality z domácej zveriny a z diviny. Zbierku receptov dopĺňajú pochúťky zo zabíjačiek a ľahké jedlá z rýb. A pre tých, ktorí si obľúbili naše rady a tipy, pár sme ich primiešali aj do tejto kuchárskej knihy. Tak sa nechajte zlákať chutnými mäsovými špecialitami do každej kuchyne a poďte variť s nami.
Predám knihu Varíme vtipne a moderne- J. Břízová, M. Klimentová, vyd. Obzor 1966, 288 strán, v slovenčine.
Obsah: Nové predpisy na rozličné druhy jedál-Vyberáme chutnú polievku, Predjedlo - aké má byť, Studené omáčky spestria náš jedálny lístok, Minútky z mäsa, Varené mäsá sú vítanou pochúťkou, Čo z mletého mäsa ?, Jedlá s malým kúskom mäsa, Rybacie jedlá po celý rok, Menej zvyčajné prílohy, Šaláty ako doplnok hlavného jedla, Nátierka vždy iná, Dávajme prednosť ovocným dezertom a múčnikom, Nápoje na každú príležitosť. Jedlá na rôzne príležitosti-Jedlo pre jednu osobu, Jedálny lístok bez mäsa, Lacné a úsporné jedlá, Využívame zvyšky, Desať večerí bez varenia, Keď sa ponáhľame, Varíme dve jedlá naraz, Zo sporáka rovno na stôl, Čo pripravujeme na omeletovej panvici ?, Kde nám pomáha mixér ?, Nečakaní hostia. Kontakt e-mailom.
Z dôvodu nevyužitia ponúkam celú kolekciu kuchárskych kníh. Knihy sú nové, bez odtlačkov, bez poškodenia.
Pevná lesklá väzba s prebalom.
V tejto rozmerom malej (12 x 15 cm), ale obsahom veľkej kuchárskej knižke nájdete až 120 receptov.
stredomorská kuchyňa: Zbierka 120 chutných stredomorských jedál spája staré recepty s novými, v ktorých sa odráža intenzita a vitalita stredomorského života.
pečenie: Sú tu kapitoly s tradičnými lahôdkami, chlebíčkami, chuťovkami, ale aj vegetariánske pečivo, koláče a sušienky. Recepty sú jednoduché a zrozumiteľné.
vegetariánska kuchyňa: Knižka ponúka recepty na polievky a predjedlá, ľahké jedlá, hlavné jedlá i úžasné dezerty, štýlové, tradičné i nové kombinácie vôní a chutí, napríklad paprikovú polievku s chilli, či jablčné praženky s mandľovou omáčkou a mnohé ďalšie.
čínska kuchyňa: Výber 120 čínskych receptov na prípravu polievok, predjedál, hlavných jedál i dezertov. Podrobné návody ako postupovať pri varení, vyprážaní či pražení pokrmov z mäsa, zeleniny, cestovín i ryže, sú doplnené farebnými ilustráciami.
ryby a plody mora: Tradičné i netradičné jedlá z rýb a morských plodov. Klasické recepty doplnené inšpirujúcimi ilustráciami sú základnou príručkou pre všetkých, ktorí majú v obľube chutné rybie jedlá.
grilovanie a letné šaláty: Nájdete v nej kapitoly o grilovaní rýb a plodov mora, hydiny, mäsa, zeleniny, šalátov i dezertov. Pripomeniete si tradičné pochutiny a zoznámite sa s menej známymi prísadami na prípravu skutočne delikátnych jedál.
cestoviny: Recepty sú obohatené farebnými ilustráciami. Základom jedál sú čerstvé suroviny, pričom sa kladie dôraz nielen na chuť, ale aj vzhľad pokrmu. Kuchárka je sprievodcom pri dosiahnutí dokonalosti v príprave cestovinových jedál.
zemiaky: Lahodné zemiakové jedlá zaujmú každého, pretože ponuke plnených zemiakových trojuholníkov, vyprážaných zemiakov s cesnakovou omáčkou či v kombinácii s mäsom alebo rybami odolá málokto.
kurča: Recepty potešia každý maškrtný jazýček a sú vhodné pre každú príležitosť bez ohľadu na to, či držíte diétu, čakáte hostí, alebo chcete niečo rýchlo uvariť.
mexická kuchyňa: Ponúka kombináciu starých aj nových receptov. Odrážajú vitalitu a energiu mexického života. Recepty využívajú čerstvé mexické prísady a vyvolávajú skutočnú príchuť Mexika.
wok: Metóda prípravy jedla vo woku predstavuje rýchle, zdravé a chutné varenie. Knižka obsahuje 120 receptov zo všetkých kútov Ďalekého východu. Sú prispôsobené pre ľahkú prípravu jedla aj v európskej kuchyni.
čokoláda: Pochúťky s tmavou či bielou čokoládou sa stanú súčasťou domáceho jedálnička, ako aj vyhľadávanou pochúťkou počas posedenia s priateľmi a známymi.
Buď osobný odber v Košiciach za cenu 80 €, alebo zašlem cez slovenskú poštu ako balík (platba vopred na bankový účet).
Kontaktujte ma cez formulár nižšie.
Predám kuchársku knihu - Ladislav Bobiš, Anna Rudohradská - Jedlá z hydiny, zveriny, vajec. Vydavateľstvo Osveta, rok 1984, výborný stav, cena 4.- eurá + poštovné, alebo osobný odber v Bratislave. NIE SMS, inzerát je platný do zmazania.
Predám knihu od M. Lajosovej a K. Hemží: CHUTNÉ JEDLÁ Z MÄSA-99 receptov. Kniha je nová. Cena je 3€+poštovné.
Radi si pochutnávate na chrumkavej pečienke, lahodnom plnenom kuriatku či tenučkých plátkoch jemného ružového rozbífu? Možno dávate prednosť zapekanej brokolici či pikantnej grilovanej zeleninke. Alebo si radšej zamaškrtíte na dobrom zákusku? Všetky spomínané dobroty majú jedno spoločné, pripravujú sa v rúre. A to môže byť niekedy pre menej skúsených kuchárskych či cukrárskych adeptov problém. Nuž a najmä vám, čo máte pred rúrou rešpekt, ale aj ostatným milovníkom dobrého jedla je práve určená Malá škola pečenia. Majster kuchár František Janata a cukrárka Ida Ludviková v nej krok za krokom ukážu, ako v rúre pripraviť chutné lahôdky, rýchlo a ľahko sa naučíte upiecť tradičné pečené jedlá i rôzne špeciality slanej i sladkej kuchyne. Dozviete sa v nej aj veľa dobrých rád a tipov čo robiť, aby sa pečenie vydarilo. Pečené, zapekané, plnené mäsité i bezmäsité pokrmy, ale aj chutné koláče, záviny, torty či ďalšie sladké dobroty zvládnete s nami bez problémov. Malá škola pečenia je rozdelená na dve časti. Prvá je venovaná slaným pokrmom: rôznym druhom mäsa, zapekanej zelenine a cestovinám. V druhom dieli nájdete podrobné postupy prípravy a pečenia základných druhov ciest a múčnikov. Okrem cenných rád kuchárskych majstrov a podrobného návodu na pečenie jednotlivých jedál je v knižke zaradený aj stručný prehľad pomôcok a nástrojov, ktoré potrebujete na prípravu pečených pokrmov.
Z OBSAHU MALÁ ŠKOLA PEČENIA:
SLANÉ JEDLÁ:
Kým začneme piecť
Chrumkavé a šťavnaté mäsko
Hydina
Jahňacie a baranie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Divina
Pečené ryby
Zapekané zemiaky
Gratinovaná zelenina
Zapekáme so syrom
Cestoviny a cestá
Pečené a zapečené
Grilujeme po celý rok
Zabíjačkové hody
MÚČNIKY:
Kým začneme piecť
Piškótové cesto
Piškótový múčnik s ovocným želé
Pečieme bublaninu
Všestranné lístkové cesto
Lahôdky z odpaľovaného cesta
Nebojte sa štrúdle
Kysnuté koláče
Drobné vianočné pečivo
Slané pečivo