Kefír
Kategória:
Zdravie a krása
Nápoj (či už ten mliečný alebo vodný) zamedzuje zhromažďovaniu a hnitiu potravy v črevách, odkysluje organizmus (i keď je chuťovo kyslý , vyvoláva zásaditú reakciu organizmu) , produkuje enzymy , ktoré pomáhajú uvoľniť vo vode nerozpustné látky , rozkladá ťažko stráviteľné látky (rozkladá napr. laktózu v mlieku a preto ty pre koho je mlieko ťažko stráviteľné , nemávajú s mliečným kefírom problémy). V tráviacom trakte sa dokáže vysporiadať s rôznymi nežiadúcimi premnoženými kvasinkami, baktériami a virmi, stimuluje imunitný systém.
Podobné inzeráty
Ponúkam Vám najkvalitnejšie pravé kefírové tibetské zrná, s ktorými si doma pripravíte super zdravý kefír.
Ponúkam Vám 50 gramov resp. 100 gramov - v prípade potreby väčšieho množstva dohoda.
O zrná bolo s láskou postarané, žiadny kov, chlór ani pasterizované mlieko sa ich nikdy nedotkli.
Preferujem osobný odber v PP, ale po dohode rýchleho vyzdvihnutia môžem aj poslať - pripočítajte poštovné.
V cene je aj návod, v prípade potreby aj poradenstvo.
Čo všetko si môžeme pomocou kefíru liečiť ?
Choroby nervov, vnútorné choroby, bronchiálne katary, všetky sklerózy, infarkt myokardu, ochorenie žlčníka, pečene, ľadvín, infekčnú žltačku, žalúdočné a črevné ochorenia, hnačky, zápchu, ochorenia krvi, vyrážky, ekzémy, candida (kvasinky).
Kefír z húb je "dokonalý liek" po víkendovej párty.
No a pretože kefír zlepšuje imunitu a vitalitu organizmu, tak sa z akoukoľvek chorobou lepšie vysporiadame a množstvu chorobám sa vyhneme. Naviac množstvo chorôb súvisí so zlým trávením a zápchou.
Niečo o kefírových zrnách:
Kefírová kultúra pochádza jednak z kaukazských hôr a tiež z opátstva v Tibete (tam sa vyskytujúce kefírová zrna nazývané Tibetská huba sú drobnejšie) a je snáď 5000 rokov staré (kto dnes vie presný dátum? A koho to vôbec zaujíma? Jednoducho je to dosť staré).
Čo sa Kaukazu týka, tak podľa legendy daroval kefír príslušníkom ortodoxnej cirkvi Alahov prorok, Mohamed. Kvôli povere, že “Zrná prorokov” stratia svoju moc a silu, ak by sa ho zmocnili neveriaci, bol prísne strážený pred cudzincami a bol sprostredkovaný z generácie na generáciu a pokladaný za súčasť kmeňového bohatstva. Cudzinci občas dostali ochutnať hotový nápoj, ale samotná kefírová kultúra zostala tajomstvom. V devätnástom storočí začali kefír skúmať ruskí doktori a začali publikovať vedecké štúdie o pozitívnych účinkoch kefíru. Na získanie kefírových zŕn vraj použili krásnu ženu, ktorá mala obmäkčiť srdce kaukazského kniežaťa a ktorá po kope dobrodružstiev priviezla do Moskvy prvý hrnček chrchlíkov.
Obyvatelia Kaukazu používali kefír pre uchovávanie kozieho, konského alebo kravského mlieka bez chladničiek (mlieko uchovávali v kožených vakoch) a vďaka nemu sa dožíval extrémne vysokého veku (samozrejme nie len vďaka nemu – žili na čerstvom vzduchu, pili čistú vodu, mali dostatok pohybu, .. ). Niektoré choroby (ako tuberkulóza a rakovina) tam boli úplne neznáme.
IBA TOP KVALITA
Darujem tibetskú hubu - kefírové zrná.
Iba osobný odber: Nitra - klokočina alebo chrenová.
Lieči:
choroby nervov, vnútorné ochorenia, bronchiálne katary, všetky sklerózy, infarkt myokardu, ochorenie žlčníka, pečene, obličiek, infekčná žltačka, žalúdočné a črevné ochorenia, hnačka, zápcha, choroby krvi, vyrážky, ekzémy, candida (kvasinky). Priaznivo pôsobý na srdce, kefír zlepšuje imunitu, vitalitu organizmu a posilňuje črevnú mikroflóru.
Použitie:
1-2 polievkové lyžice huby zalejeme 500ml plnotučným mliekom. Nádobu neuzatvárame, ale prekryjeme tkaninou alebo servítkou. Necháme 12 až 24 hodín stáť v izbovej teplote. Keď sa oddeľuje srvátka, tak kefír precedíme cez umelohmotné sitko. Nádobu následne umyjeme a hubu do nej vrátime a zalejeme novým mliekom. Proces opakujeme...To ako kyslí kefír chceme si určíme podľa svojej chuti a tým si určujeme dobu fermentácie. Vždy po vypití kefíru si treba umyť zuby kvôli kyselinám, ktoré narúšajú zubnú sklovinu.
Recepty:
Kefír môžeme rozmixovať z ovocím a pridať trocha škorice.
Nátierka:
Cez sitko dáme gázu (plienku alebo čistú utierku).
Pod sito dáme nádobu na odkvapkanie tekutiny. Nalejeme kefír a vložíme na 8-12 hodín do chladničky - pozri obrázky - A máme hotovú nátierku. Môžeme ju zjesť len takú neochutenú alebo zmiešať z kyslou smotanou podľa svojej chuti dosoliť a dochutiť čímkoľvek chceme. Na sladko i slano.
Vodny kefir / tibi / japonske morske krystaly
10g za 13€ (komercne predajna cena je cca 13€ za 5g.)
Kvalitne kultury/zrna na pripravu vodneho kefiru - dehydrovane kefirove zrna 10g.
Vodny kefir je zdravy napoj oblubeny pre svoju zaujimavu chut podobnu sumivym limonadam a samozrejme velke zdravotne vyhody. Obsahuje vela probiotik, zvysuje imunitu, zevraj spomaluje aj rast rakovinovych buniek a zlepsuje celkove zdravie. Rozne blogy uvadzaju rozne velmi prospesne vlastnosti, treba vyskusat. Jeho pripravu zvladne takmer kazdy v beznych domacich podmienkach za tri dni.
Je potrebne dehydrovane zrna aktivovat(jednoduche navody su na internete, staci namocit do prefiltrovanej vody na niekolko hodin) a potom ich aktivovane uz len pouzivat znovu a znovu. Ak sa o ne budete starat dobre, budu sa same mnozit(investujete do nich iba raz=vyhodny nakup a potom ich mozete oddelovat a darovat/predavat dalsim kefirovym nadsencom :) alebo ich dat odpocivat/vysusit na buduce casy.
10g suchych krystalikov je cca 60g cerstvych aktivnych kultur kefiru.
Na pripravu jednej 0,75ml flase vam treba 20g cerstvych zrn, 3-4 PL kristaloveho cukru, 4hrozienka a platok citronu plus vodu. Navodov na pripravu je vela na internete,mierne sa odlisuju.
Kontaktujte ma emailom,prosim.
Osobny odber pri Kosiciach,popripade aj poslem postou-platba vopred,plus 4€ k cene vodneho kefiru.
Dakujem a krasny zdravy den prajem.
Kefírové mlieko pomáha naštartovať metabolizmus. Výroba vynikajúceho domáceho kefíru je jednoduchá. Posielam s postupom a starostlivosťou o zrná.
Domáci kefír je vyrobený kvasením pomocou kefírovej kultúry, ktorá žije a rozmnožuje sa v mlieku ,má mazľavú gelovitú konzistenciu bielej farby (ako mini mäkké ružičky karfiolu) a krmí sa laktózou.
ÚČINKY: Kefír zamedzuje zhromažďovaniu a hnitiu potravy v črevách, odkysluje organizmus, produkuje enzýmy , ktoré pomáhajú uvoľniť vo vode nerozpustné látky, rozkladá ťažko stráviteľné látky (napr. laktózu v mlieku a preto ty pre koho je mlieko ťažko stráviteľné , nemávajú s mliečnym kefírom problémy).
V tráviacom trakte sa dokáže vysporiadať s rôznymi nežiaducimi premnoženými kvasinkami, baktériami a vírmi, stimuluje imunitný systém.
Lieči - choroby nervov, vnútorné choroby, bronchiálne katary, sklerózy, ochorenie žlčníka, pečene, ľadvín, infekčnú žltačku, žalúdočné a črevné ochorenia, hnačky, zápchu, ochorenia krvi, vyrážky, ekzémy, candida (kvasinky).
Skúste piť domáci kefír z tibetskej huby a prejdú vám rôzne zdravotné problémy.
Stimuluje imunitný systém je vhodný ak máte intoleranciu na mlieko, vytvára zdravú črevnú mikroflóru, má probiotické účinky ....
Veľkosť: Násadu zŕn posielam v trvanlivom mliečku, v 0,5 l PVC fľaške. Objem mliečka oproti objemu fľaši je oveľa menší, aby sa mal kde ukladať plyn, ktorý vzniká pri fermentácii.
Hmotnosť celkovej zásielky: cca 200 g
Osobný odber TRNAVA
V prípade záujmu ma kontaktujte na , alebo smskou, prípadne mailom.
Predám kefír z tibetskej huby - prípadne predám samostatné kefírove zrná na prípravu domáceho kefíru 2PL cca 50g.
Uprednostňujem osobný odber v NR, viem poslať aj poštou. Prosím záujemcovia písať cez sms. Ďakujem!
Kefír obsahuje rôzne druhy prospešných baktérií a kvasiniek. U nás ho voláme "Biele zlato".
Patrí do kategórie kyslomiečnych výrobkov, ktoré vďaka rozkladu laktózy na jednoduchšie cukry a na kyselinu mliečnu podporujúcu zdravé trávenie, je takmer bezlaktózové. Medzi najvýznamnejšie benefity konzumácie kefíru bezpochybne patrí podpora imunitného systému a zvýšenie efektivity vstrebávania živín v črevách, vyššia odolnosť voči vírusovým respiračným ochoreniam, redukcia výskytu zápchy a nadmernej plynatosti, zlepšenie kožných problémov.
Nápoj:
- detoxikuje a odkysluje organizmus,
- stimuluje imunitný systém,
- znižuje bolesti hlavy a migrény,
- zlepšuje spánok, zmierňuje nespavosť, depresie, chronickú únavu,
- lieči vaginálnu kvasinkovú infekciu,
- normalizuje krvný tlak,
- pozitívne upravuje celkový cholesterol.
Lieči:
- vyrážky, ekzémy, kvasinky (candida),
- žalúdočné a črevné ochorenia, hnačky, zápchu,
- ochorenie žlčníka, pečene, ľadvín,
- choroby nervov, všetky sklerózy,
- ochorenia krvy, infarkt myokardu,
- potláča rast nádorov.
ZLOŽENIE: plnotučné mlieko (obsah tuku najmenej 3,8 %), kefírové kultúry
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g:
Energia: 168 kJ/40 kcal
Tuky: 1,1 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,0 g
Sacharidy: 4,8 g z toho cukry: 3,6 g
Bielkoviny: 2,7 g
Soľ: 0,11 g
Ponukam vodny,mliecny kefir a kombuchu. Naco to je a postup si prosim pozrite na internete napr. Viem pomoct s niekolkymi radami kedze to pestujem niekolko rokov. Ponukam uplne zadarmo ale ak citite potrebu prijmem nieco svojpomocne vypestovane, susene sipky, orechy a pod. Ale nie je to urcite podmienka. V pripade ked nie je mozne osobne prebrat som ochotny aj poslat. Osobny odber v Trencine skoro kedykolvek. Pisat len mail, cislo vymyslene. Uzivanie je sice beh na dlhu trat ale so zarucenym uspexom. Som casto aj v BB tak sa mozme relative dohodnut aj tam.