Kniha Slané pochúťky
Kategória:
Kuchárky
Predám knihu Slané pochúťky, autor Zoltán Liptai, úplne nová, cena 3 eurá + poštovné, platba na účet.
Podobné inzeráty
Predám knihu v hodnote cca 22€ za 4€. Úplne nová kniha, nepoškodená. Je zabalená ešte v ochrannej fólii.
Táto kniha prináša množstvo receptov vhodných na každú príležitosť: vynikajúce pečivo na všedný deň, bohaté torty a koláče na slávnostné príležitosti, sladkosti či pikantné pochúťky na párty, ako aj bleskovo pripravené pečené lahôdky pre neohlásené návštevy. Samozrejme, nechýbajú ani chutné dezerty, chladené či mrazené múčniky na horúce dni a pochúťky určené na darovanie.
Predám knihu v hodnote cca 22,- € za 2,50. úplne nová kniha nepoškodená.
Táto kniha prináša množstvo receptov vhodných na každú príležitosť: vynikajúce pečivo na všedný deň, bohaté torty a koláče na slávnostné príležitosti, sladkosti či pikantné pochúťky na párty, ako aj bleskovo pripravené pečené lahôdky pre neohlásené návštevy. Samozrejme, nechýbajú ani chutné dezerty, chladené či mrazené múčniky na horúce dni a pochúťky určené nadarovanie.
Predam knihy, ako nove.
SLané pochúťky- pagáče, tyčinky, slané rolády (Zoltan Liptai) - 5€
Varíme a pečieme- 90 receptov (zdenka horecka, horecky) - 2€
Radi si pochutnávate na chrumkavej pečienke, lahodnom plnenom kuriatku či tenučkých plátkoch jemného ružového rozbífu? Možno dávate prednosť zapekanej brokolici či pikantnej grilovanej zeleninke. Alebo si radšej zamaškrtíte na dobrom zákusku? Všetky spomínané dobroty majú jedno spoločné, pripravujú sa v rúre. A to môže byť niekedy pre menej skúsených kuchárskych či cukrárskych adeptov problém. Nuž a najmä vám, čo máte pred rúrou rešpekt, ale aj ostatným milovníkom dobrého jedla je práve určená Malá škola pečenia. Majster kuchár František Janata a cukrárka Ida Ludviková v nej krok za krokom ukážu, ako v rúre pripraviť chutné lahôdky, rýchlo a ľahko sa naučíte upiecť tradičné pečené jedlá i rôzne špeciality slanej i sladkej kuchyne. Dozviete sa v nej aj veľa dobrých rád a tipov čo robiť, aby sa pečenie vydarilo. Pečené, zapekané, plnené mäsité i bezmäsité pokrmy, ale aj chutné koláče, záviny, torty či ďalšie sladké dobroty zvládnete s nami bez problémov. Malá škola pečenia je rozdelená na dve časti. Prvá je venovaná slaným pokrmom: rôznym druhom mäsa, zapekanej zelenine a cestovinám. V druhom dieli nájdete podrobné postupy prípravy a pečenia základných druhov ciest a múčnikov. Okrem cenných rád kuchárskych majstrov a podrobného návodu na pečenie jednotlivých jedál je v knižke zaradený aj stručný prehľad pomôcok a nástrojov, ktoré potrebujete na prípravu pečených pokrmov.
Z OBSAHU MALÁ ŠKOLA PEČENIA:
SLANÉ JEDLÁ:
Kým začneme piecť
Chrumkavé a šťavnaté mäsko
Hydina
Jahňacie a baranie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Divina
Pečené ryby
Zapekané zemiaky
Gratinovaná zelenina
Zapekáme so syrom
Cestoviny a cestá
Pečené a zapečené
Grilujeme po celý rok
Zabíjačkové hody
MÚČNIKY:
Kým začneme piecť
Piškótové cesto
Piškótový múčnik s ovocným želé
Pečieme bublaninu
Všestranné lístkové cesto
Lahôdky z odpaľovaného cesta
Nebojte sa štrúdle
Kysnuté koláče
Drobné vianočné pečivo
Slané pečivo