inzercia, predaj, predám, bazár

Knika o výrobe z kože

Kategória: Hobby, odborné knihy

Dobrý deň kupim presne taketo dve knihy na výrobu z kože kontakt mailom alebo sms potom zavolam kvoli praci dakujem pekne.
Knika o výrobe z kože
Podobné inzeráty
Knika-Slovensko bez dorastu
Sprostredkúvam knihu Slovensko bez dorastu- Jan ALoz Chura 3zväzky (2 diely), vydanej v roku 1936, vo veľmi dobrom stave.
Knika -10 let Československej republiky
Sprostredkúvam knihu 10 let českoslvenskej republiky-3zväzky, vydanej v roku 1928, vo veľmi dobrom stave.
Andrej Hlinka, Tatranské železnice, Kriváň
Alena Bartlová: Andrej Hlinka, vydal: Obzor, rok vydania 1991, prvé vydanie, počet strán 120, pekný stav, Cena 3 € + poštovné, ... Tatranské železnice – R. Kukučík, L. Szojka, P. Kukučík, vydali Železnice Slovenskej republiky, Bratislava, rok vydania 2001, počet strán cca 168, veľmi pekný stav, obsahuje venovanie jedného z autorov, Cena 18 € + poštovné ... Ivan Bohuš, Alojz Lutonský, Ján Olejník: Kriváň, Z príležitosti prvého obnoveného národného výstupu na Kriváň r. 1968, náklad 3000 výtlačkov, rok vydania 1968, 110 strán, pekný stav, papierový prebal trochu ošúchaný, Cena 10 € + poštovné ... Na predaj kniha Osudy starých Slovanov, autor Tatiana Štefanovičová. Vydalo vydavateľstvo Osveta, Martin v roku 1989. Vydanie 1. Náklad 2500 ks. Počet strán 176 + 16 strán farebná príloha. Bežne opotrebovaná. Kniha ponúka obsah, ako sťahovanie národov, počiatky Slovanov, príchod Avarov a Samova ríša, pád Avarskej moci a zjednotenie Slovanov, vznik Veľkej Moravy, panovanie Rastislava a Byzantská misia, ríša Svätoplukova, koniec Veľkej Moravy, pohľad do dielne historika. Cena 35 € + poštovné ... Ponúkam na predaj knihu Remeslá, cechy a manufaktúry na Slovensku, autor Anton Špiesz. Vydalo vydavateľstvo Osveta, 1983. Vydanie 1. Náklad 1000. Počet strán 208 + 12 strán farebná príloha. Kniha je bežne opotrebovaná na svoj vek. Autor sa v knihe venuje remeselnej výrobe v počiatkoch historického vývoja, vzniku a počiatkom cechov, národnostným problémom v cechoch a slovenským remeselníkom. Opisuje aj remeslá a inú výrobu v Európe v 16 – 18. storočí a prvé manufaktúry na Slovensku. Ďalšou témou je rozklad cechov a vznik kapitalistických prvkov v remeselnej výrobe, následne počiatky mechanizácie výroby v manufaktúrach a remesle. Osobitnú kapitolu autor venuje kapitalistickej výrobe v tridsiatych a štyridsiatych rokoch 19. storočia a problémom remeselnej a domáckej výroby v období kapitalizmu. Cena 45 € + poštovné ... Predám knihu od autora Štefan Kassay, Belo Pásztor: Košické známky. Rok vydania 1972. Prvé vydanie. Počet strán 368. Pekný stav. Cena 12 € + poštovné, môžete si prevziať osobne v Bratislave – časť Nivy. Pozrite si aj moje ďalšie knihy na
Modelování  pro šikovné ruce
Názorná kniha ponúka inšpiráciu a detailný návod k výrobe očarujúcich drobných darčekov. Projekty pre deti aj dospelých, prehľad materiálu a potrebných nástrojov,zábavné a ľahké. Pevná väzba. Cena 5 eur,plus poštovné.
Modurit
Techniky a inšpirácia k výrobe šperkov, korálkov a dekoratívnych predmetov. Miešanie farieb, mramorovanie, tvarovanie, lisovanie, modelovanie, pečenie. Cena 4 eurá, plus poštovné.
Slovensko - Ľud
Slovensko - Ľud II. časť. Zostavila Božena Filová. 488 strán, rok 1975. V tejto publikácii sledujeme hmotnú kultúru od primitívneho štádia cez vývoj poľného hospodárstva, domáckej výroby a remesiel až po staviteľstvo, stravu, odev, spoločenský a rodinný život. Prvá kapitola sa zaoberá zberným a koristným hospodárstvom, druhá spôsobmi obrábania pôdy, pestovaním plodín a okopanín, vinohradníctvom, ovocinárstvom, chovom dobytka, lúčnym hospodárstvom a pastierstvom, tretia — o domáckej a remeselnej výrobe — hrnčiarstvom, džbankárstvom, sklárstvom, košikárstvom, tkáčstvom, čipkárstvom, výšivkárstvom, farbiarstvom, spracúvaním kožušín, textilných vláken, výrobou z kovov a dreva, pričom sa pri jednotlivých remeslách uvádza vždy technologický postup. Široký záber si vyžadovala problematika ľudového staviteľstva a bývania. V prehľade o stravovaní vychádza autor z historických a geografických podmienok, ktoré ovplyvnili stravu nášho ľudu a jej úpravu. Odev širokých vrstiev autorka skúma síce predovšetkým v ľudovom prostredí, v jeho typickosti, ale všíma si aj jeho vzťah k odevu iných spoločenských vrstiev. Pokiaľ ide o spoločenský a rodinný život, autorka sa neuspokojuje iba s historickým vývinom rodinnej inštitúcie, typizuje monogamnú rodinu roľnícku, kovoroľnícku, robotnícku a objavuje nové črty dnešnej vidieckej rodiny. V oblasti duchovnej kultúry autori spracúvajú zvyky a obrady, poverové predstavy o prírode a nadprirodzených bytostiach; liečenie, ľudovú slovesnosť, tance, piesne a výtvarné prejavy. Materiál o ľudovej slovesnosti roztriedil autor podľa príslušných folklórnych žánrov. Zdôraznil tie, ktoré si zachovávajú v ľudovej tvorbe centrálne postavenie: rozprávku a pieseň. Kapitola o piesni a hudbe obsahuje charakteristické znaky ľudového hudobného prejavu, štrukturálnu analýzu piesní, ako aj opis hudobných nástrojov, ktoré sa dosiaľ vyrábali a používali na Slovensku. V rámci tanečno-zemepisného obrazu Slovenska dozvedáme sa nielen o základných skupinách slovenských tancov a ich motivickom bohatstve, ale aj o vplyvoch inonárodných kultúr na náš tanec. V poslednej kapitole autorka sleduje vývin záujmu o ľudové umenie, hľadá jeho vzťahy k profesionálnemu umeniu, najmä úžitkovému, i vzťahy ku konzumentovi. Trochu fľakatý obal, inak je knižka v krásnom stave. 17E plus poštovné Kontaktovať ma prosím emailom. Pozrite si aj moje ďalšie inzeráty, možno vás niečo zaujme.