inzercia, predaj, predám, bazár

Konštrukcia foliovníka na uhorky

Kategória: Ostatné

Konštrukcia z roksoru 6ks. 10€/kus len volať !
Konštrukcia foliovníka na uhorky
Podobné inzeráty
Konštrukcia foliovníka 10€/ks
Rozmer : v-180cm,š-330cm, hrubka 3cm 10€ za kus , dokopy mám 8ks . . . . Konstrukcia foliovnika skelet foliovníka konštrukcia folie konštrukcia foliovníka
skelet foliovníka 6x12m
Konstrukcia foliovníka 6x12m skelet foliovníka konštrukcia foliovníka konštrukcia folie 6m záblahové rúry aluminium
Náhradná fólia na fóliovník 3x8m
Náhradná fólia na fóliovník, UV stabilná. Mám v prevedení dvoch farieb. Nové, nepoužívané. Škatuľa otvorená len kvôli fotografii. Otváranie na jednom čele zipsami. Po boku fóliovníka našité otváracie okienka na vetranie. ZELENÁ 3x8m (výška fóliovníka 2m) 85€ BIELA 3x8m (výška fóliovníka 2m) 90€ cena konečná! Volať môžete kedykoľvek v priebehu dňa. Len osobný odber v Žiline
Ačokča semienka
Semená Ačokčy- mexická uhorka Predám semienka ačokčy, v sáčku je 20 semienok v čiernej farbe. Sáčok je za 1,90 eur. Plus poštovné. Mexická uhorka-ačokča sa používa na priamy konzum, alebo sa zavára. Cyklantéra odnožená, ktorú poznáme aj pod ľudovým názvom ačokča alebo mexická uhorka. Jej veľkou výhodou je, že v našich podmienkach ju nenapádajú škodce ani choroby a starostlivosť o ňu je minimálna. Klíčivosť je takmer 100%. Keďže je ačokča teplomilná plodina, v našich klimatických podmienkach sa predpestováva ako paprika vo fóliovníkoch alebo na okenných parapetoch. Na pestovanie vyžaduje slnečnú a teplú polohu s dostatkom vlahy, vhodné je použiť čiernu netkanú textíliu. Von ju vysádzame po 15. máji, keď už nehrozia prízemné mrazy. Všeobecne platí, že na miestach, kde sa darí melónom a uhorkám, je predpoklad, že sa bude dariť aj tejto zatiaľ menej známej zelenine. Čo s plodmi Plody obsahujú pre náš organizmus dôležité látky ako betakarotén, horčiny, vitamíny C, B1 a B2. Konzumácia čerstvých plodov napomáha metabolizmu cukrov a zlepšuje psychickú pohodu. Vhodné sú na priamu konzumáciu vo forme zeleninových šalátov. V kuchyni sa odporúča naplniť ich mletým mäsom, použiť do zmesi s inou zeleninou, zapekať či pridávať do polievok. Plody sú chutné aj sterilizované v sladkokyslom náleve ako nakladané uhorky alebo ako paprika v oleji. Ačokčapotrebuje minimálnu starostlivosť, škodce ju nenapádajú ! Klíčivosť je takmer 100%. Ako ju pestovať: Ačokča je pomerne náročná na živiny, preto základom jej úspešného pestovania je humózny, priepustný substrát. Neznáša pôdy ťažké a uľahnuté. Počas vegetácie ju môžeme prihnojovať prípravkami na plodovú zeleninu, pričom berieme do úvahy, že začína rodiť až v auguste. Keď rastliny dosiahnu výšku 10 – 15 cm, vysádzame ich na stanovište približne na vzdialenosť 25 cm, na štvorcový meter asi štyri rastliny.Musíme si pripraviť aj oporu, podobne ako pri pestovaní uhoriek, a výhonky ačokče k nej pravidelne vyväzovať. Po zakorenení v júni začne rastlina bujne rásť, preto je vhodné pri výške dvoch metrov ju zaštipnúť. Po tomto úkone sa začne bohato rozkonárovať, čím sa podporí tvorba plodov. Na konzumáciu sú najvhodnejšie plody s veľkosťou asi 4 cm, pričom zo starších plodov treba vybrať veľké tvrdé semená čiernej farby. Moje skúsenosti: Sejem ju ako klasické uhorky v rovnakom termíne (cca polovica mája, občas aj skôr, ak je vyhriata pôda). Po „vzídení“ vyrobím opory tak, aby sa mohla ťahať (ťahá sa do výšky cca 2,5m; ak má dostatok vlahy a slnka, tak aj vyššie-potom ju treba omotávať).Plody sa zbierajú cca od augusta až do prvých mrazov. Semená z plodov vyberám a nechávam vysušiť. Sú čierne a podobajú sa drobným uhlíkom. Plody zaváram ako bežné uhorky (výborné sú zavarené s feferónkami), pripravujem šaláty na surovo, prídávam do leča s rajčinami. Meno: Eva Telefon: E-mail: eva.cizmadiova@ Cena: V texte
Domáce Obložené misy a gazdovske denká na každú príležitosť
WINERY MISA - syrová misa plná jednohubiek, ideálna k vínu Gramáž 2000g Cena 49€ Alergeny: 1,3,7,8 - tvrdý syr eidam, údený oštiepok, Liptovský korbáčik, liptovská parenička,encian, ementál, niva, hrozno, jablká, orechy, údená domáca klobása. PARTY MISA - zážitok plný šunky, údenín, syrov a majonézového šalátu Gramáž 2000g Cena 43€ Alergeny : 3,7 - zemiakový majonezovy šalát,6x henry vajce, bravčová šunka, eidam, údené moravské mäso, malokarpatská saláma, saláma, ščipak, encian, zelenina - zdobenie CHEESE MISA - výber z tých najlepších syrov s ovocnou dekoráciu Gramáž 2000g Cena 43€ Alergeny : 7 - eidam, údený oštiepok, encian, niva, zelenina, cherry paradajky ROYAL MISA - misa pre náročných zákazníkov Gramáž 2500g Cena 99€ Alergeny : 3,4,7,8,10 - 15x kaviarove vajíčko, parížsky šalát, 15x lososove vajíčko, syrová roláda, šunkovy závitok s chrenom, uhorkove dukáty s nátierkou, foie grass ( galantina z husacej pečene), ementál, syr, orechy ELEGÁNT MISA - syrová obložená misa s henry vajíčkom Gramáž 2000g Cena 43€ Alergeny 3,7 - zemiakový majonézový šalát, henry vajce, bravčová šunka, eidam, zelenina - zdobenie OVOCNÁ MISA - čerstvé ovocie ktoré osvieži a pohladí oku Gramáž 2500g Cena 48€ - sezónne ovocie krájane, aranžované REZEŇ MISA - skvelé rezne, majonézový šalát Gramáž 3000g Cena 70€ Alergeny - 1,3,7 - 5x vyprážaný bravčový rezeň ( 1ks /150g v surovom stave), 5x vyprážaný kurací rezeň ( 1ks/150g v surovom stave), domáci zemiakový majonézový šalát, baranie rohy, feferónky, kyslé uhorky, citrón, paprika, paradajka, uhorky, bylinky FARMARSKA MISA - pravý zážitok z poctivých farmarskych surovín Gramáž 2500g Cena 70€ Alergeny : 1,3,7 - nárez z údenej šunky, bravčová šunka, domáca klobása, údená slanina, údená parenička, korbáčiky, vajíčko, oskvarkova nátierka, bryndzové nátierka, cesnaková nátierka, baranie rohy, kyslé uhorky, zeleninový dekor V ponuke aj gazdovske denka pre 3- 10 osôb. Ponuku zašlem v prípade záujmu kazdemu na email, facebook, sms ...
Ačokča semienka
Semená Ačokčy- mexická uhorka Predám semienka ačokčy, v sáčku je 20 semienok v čiernej farbe. Sáčok je za 1,90 eur. Plus poštovné, ktoré je od 1.3.2023 3,90euro. Mexická uhorka-ačokča sa používa na priamy konzum, alebo sa zavára. Cyklantéra odnožená, ktorú poznáme aj pod ľudovým názvom ačokča alebo mexická uhorka. Jej veľkou výhodou je, že v našich podmienkach ju nenapádajú škodce ani choroby a starostlivosť o ňu je minimálna. Klíčivosť je takmer 100%. Keďže je ačokča teplomilná plodina, v našich klimatických podmienkach sa predpestováva ako paprika vo fóliovníkoch alebo na okenných parapetoch. Na pestovanie vyžaduje slnečnú a teplú polohu s dostatkom vlahy, vhodné je použiť čiernu netkanú textíliu. Von ju vysádzame po 15. máji, keď už nehrozia prízemné mrazy. Všeobecne platí, že na miestach, kde sa darí melónom a uhorkám, je predpoklad, že sa bude dariť aj tejto zatiaľ menej známej zelenine. Čo s plodmi Plody obsahujú pre náš organizmus dôležité látky ako betakarotén, horčiny, vitamíny C, B1 a B2. Konzumácia čerstvých plodov napomáha metabolizmu cukrov a zlepšuje psychickú pohodu. Vhodné sú na priamu konzumáciu vo forme zeleninových šalátov. V kuchyni sa odporúča naplniť ich mletým mäsom, použiť do zmesi s inou zeleninou, zapekať či pridávať do polievok. Plody sú chutné aj sterilizované v sladkokyslom náleve ako nakladané uhorky alebo ako paprika v oleji. Ačokčapotrebuje minimálnu starostlivosť, škodce ju nenapádajú ! Klíčivosť je takmer 100%. Ako ju pestovať: Ačokča je pomerne náročná na živiny, preto základom jej úspešného pestovania je humózny, priepustný substrát. Neznáša pôdy ťažké a uľahnuté. Počas vegetácie ju môžeme prihnojovať prípravkami na plodovú zeleninu, pričom berieme do úvahy, že začína rodiť až v auguste. Keď rastliny dosiahnu výšku 10 – 15 cm, vysádzame ich na stanovište približne na vzdialenosť 25 cm, na štvorcový meter asi štyri rastliny.Musíme si pripraviť aj oporu, podobne ako pri pestovaní uhoriek, a výhonky ačokče k nej pravidelne vyväzovať. Po zakorenení v júni začne rastlina bujne rásť, preto je vhodné pri výške dvoch metrov ju zaštipnúť. Po tomto úkone sa začne bohato rozkonárovať, čím sa podporí tvorba plodov. Na konzumáciu sú najvhodnejšie plody s veľkosťou asi 4 cm, pričom zo starších plodov treba vybrať veľké tvrdé semená čiernej farby. Moje skúsenosti: Sejem ju ako klasické uhorky v rovnakom termíne (cca polovica mája, občas aj skôr, ak je vyhriata pôda). Po „vzídení“ vyrobím opory tak, aby sa mohla ťahať (ťahá sa do výšky cca 2,5m; ak má dostatok vlahy a slnka, tak aj vyššie-potom ju treba omotávať).Plody sa zbierajú cca od augusta až do prvých mrazov. Semená z plodov vyberám a nechávam vysušiť. Sú čierne a podobajú sa drobným uhlíkom. Plody zaváram ako bežné uhorky (výborné sú zavarené s feferónkami), pripravujem šaláty na surovo, prídávam do leča s rajčinami. Meno: Eva Telefon: E-mail: eva.cizmadiova@ Cena: V texte