inzercia, predaj, predám, bazár

Kupim vlčiaka šteniatko

Kategória: Psy

Kúpim šteniatko vlčiaka do rodinneho domu fenku
Kupim vlčiaka šteniatko
Podobné inzeráty
Kupim šteniatko nemeckeho vlčiaka
Kupim šteniatko nemeckeho vlčiaka žihaneho z dobreho chovu februar aj bez PP
kupim šteniatko vlčiaka
Kúpim šteniatko vlčiaka fenku
Kúpim vlčiaka
Kúpim šteniatko vlčiaka fenku do rodinneho domu
Šteniatko - kríženec Retrievera
Dobrý deň, ponúkame šteniatko (mama zlatý retriever, otec neznámy, pravdepodobne väčší, čierny pes). Šteniatko je výzorovo a charakterovo po mame, farebne po otcovi. Očakávame vzrast a výzor retrievera, akurát čiernej farby. Šteniatko už má 8 týždňov, je pripravené k odberu. Je pravidelne odčervované, očkované a už aj čipované, má veterinárny preukaz. Možnosť prísť sa osobne pozrieť, je to budúci parťák (veľmi sociálne). Šteniatko už vedieme k hygienickým návykom.
Československý vlčiak
Záujemca prosím čítaj pozorne! "Predám čistokrvné šteniatka Československého vlčiaka BEZ PP". Takýchto inzerátov nájdete na tejto stránke veľa. Čistokrvné šteniatko bez PP za 300€, 350€ alebo aj za 400€. A hneď vedľa takéhoto inzerátu nájdete inzerát šteniatok s PP z chovateľskej stanice za nehoráznych 800€ až 900€. Kto predsa bude dávať toľko peňazí za psa? Mňa to zaráža, pretože nechápem, ako niekto môže dať 400€ za šteniatko bez PP. Som totiž chovateľ a dovoľte mi to vysvetliť. Len vydržte v čítaní a verím, že tí, ktorí tomu nerozumejú, mi na konci poďakujú. Nerád prirovnávam živé veci k neživým, ale pre laikov bude taká košeľa dobrý príklad. Prečo by ste si mali kúpiť košeľu za 50€, ak vo veľkoobchode majú skoro také isté košele za 5€. Lenže ako môžete mať zabezpečenú rovnakú kvalitu a férové výrobné podmienky za 10x menšiu sumu? A tu ešte poznamenám, že tá košeľa za 5€ je na tom lepšie ako vaše šteniatko bez PP, pretože na nej aspoň píše, že bola vyrobená v Číne alebo v Bangladéši. Toto nieje bojkot proti šteniatkam bez PP, ale proti ľuďom, ktorí sa vás snažia oklamať a kúpou šteniatka bez PP ich len podporujete a zapĺňate útulky, ktoré sú už teraz preplnené. Vysvetlím! Chov šteniatok s PP nie je o tom, že musíte chodiť na výstavy a chovať. Veď predsa chcete psíka len do domácnosti ako člena rodiny a nie s ním hodiť kade tade. Ja ako chovateľ predám polovicu šteniatok len do domácnosti a druhá polovica majiteľov je ochotných psíkov uchovniť. Uchovniť psa pre mňa znamená absolvovať s ním rôzne skúšky, výstavy, zdravotné testy na dedičné choroby, RTG kĺbov, DNA testy a nakoniec musí prejsť posúdením exteriéru a povahy, ktoré ak nie sú v súlade so štandardom plemena (t.j. súpis čŕt, ktoré pes musí mať, aby sa mohol považovať za reprezentatívneho jedinca plemena), tak pes nie je vhodný do chovu. To všetko stojí nemalé peniaze a hlavne čas. Ak už napríklad svoju fenku uchovním a chcem, aby mala šteniatka, musím požiadať klub chovateľov o vydanie krycieho listu, kde spoločne vyberáme vhodného psa na základe krvnej línie, zdravotných výsledkov, povahových aj exteriérových čŕt. Dbáme na to, aby sme nespájali príbuzenskú dvojicu, aby nemali spoločné nedostatky ako napríklad plachosť, tmavšie oči, dlhší chvost alebo uši a iné. Ak už vyberieme vhodného kandidáta, často za ním treba cestovať viac ako 100km. Keď sa už podarí nakryť, čo nie vždy výjde, tak treba fenke a šteniatkam venovať 2x takú starostlivosť. Vyžaduje to ďalšie vybavenie papierov, kontrolu vrhu klubom, kde sa poradca chovu uistí, že majú šteniatka vhodné podmienky, sú dobre živení a ich mama je v dobrej kondícii. Nakoniec vybavenie PP, očkovania, čipovania atď. Celý tento proces vedie k tej nehoráznej sume. A poviem vám, ani tá suma mi nezaplatí všetok ten čas venovaný starostlivosti, socializácii, tréningu, chovateľskému servisu a poradenstvu. Pri kúpe šteniatka bez PP je veľmi veľa nebezpečných neznámych, ktoré rád vysvetlím, ak zavoláte.
Darujem šteniatko
Dobrý deň. Pred časom sa našlo toto krásne šteniatko odhodené pri potok, nechané na pospas životu. Zachránili sme ho, poskytli mu dočasný domov. Steniatko je zaočkované, zacipované a ma aj pas. Bohužiaľ, neviem dať psíkovi toľko lásky koľko si zaslúži a preto ju posúvame do dobrej rodiny. Už vie aj všelijaké povely. Ella je veľmi hráva, vychádza aj s inými psikmi a je pravdepodobne kríženec vlčiaka a čuvača. Ďarujeme ju len do dobrých rúk. Viac informácii a fotiek v správe.