Originál španielska šunka Cinco Jotas Jabugo 1879
Kategória:
Potraviny
Originál španielska šunka Cinco Jotas Jabugo 1879 - 6kg, bravčové stehno z ošípaných kŕmených žaluďmi.
Nerozbalená + lano na zavesenie
Pôvodná cena 260 eur
predaja: nevhodný darček
Nerozbalená + lano na zavesenie
Pôvodná cena 260 eur
predaja: nevhodný darček
Podobné inzeráty
dobrý deň predám poctivé domáce udeniny
šunka
kare
slanina
klobasy pikant / nepikant
klobasa mangalica
klobasa jelenia
oskavarky
masť
všetko po 15€ kg
vianočná akcia
pri záujem poprosím kontaktovať na číslo
Klobása 1kg 9€
Tlačenka 1kg 7€
Jaternice 1kg 7€
Saláma. 1ks 8€
Pražská šunka 1kg 12€
Masť. 1kg 6€
Údená panenka 1kg 12€
Údená krkovička 1kg 12€
Údené stehno 1kg 12€
Údená slanina 1kg 10€
Údená biela slanina 1kg 10€
Špekačky 1kg 8€
Párky 1kg 9€
Ponúkam poctivé oskvarkove-pagace a cesnakovo-syrove rozteky ks-0,50€(moze byt navyse šunka alebo slaninka ks-0,60€)
Dobrý deň
Som technológ potravín, ktorý sa venuje výrobe mäsových výrobkov. Potraviny sú robené odborne a z láskou na základe tradičnej rodinnej receptúry.
V ponuke mám:
Spišská klobása - 10€/kg
Gazdovská slanina - 12€/kg
Údené karé - 10€/kg
Údená šunka - 10€/kg
Saláma - 10€/kg
Údené rebrá a kosti z karé - 3,5€/kg
Údené hovädzie plece - 15€/kg
Sušené hovädzie mäso - 5€/100g
Mäso pochádza z biochovu na farme, kde pracujem. Zvieratá majú voľný výbeh a chované sú na plodinách vypestovanych u nás. Pôvod je slovenský.
Okrem toho ponúkam aj paštéky :
- mäsová (balenie 0,7kg, 0,5kg)
- hovädzia (balenie 0,5kg, 0,2kg)
- srnčia pikant (balenie 0,4kg, 0,3kg)
- mäsovo-zeleninová (balenie 0,7kg, 0,3kg, 0,2kg)
- mäsovo-syrová (balenie 0,2kg, 0,3kg)
- bravčová pečeňová (balenie 0,3kg, 0,2kg)
- kuracia pečeňová (balenie 0,3kg)
- kačacia pečeňová (balenie 0,2kg)
- oškvarková (balenie 0,3kg, 0,4kg)
- krevetovo-syrová (balenie 0,2kg, 0,3kg)
Produkty sú na osobný odber, v blízkom okolí viem zaviesť, na diaľku posielam kuriérom, poštou, packeta.
Okrem toho ponúkam aj širokú škálu mäsových výrobkov (klobásy, salámy, slaniny, šunky, údené mäsá a iné), tiež aj vína, pivá, medovinu a iné alkoholické nápoje.
V prípade záujmu ma neváhajte kontaktovať.
S pozdravom Švirloch
Šafran najvyššej kvality - Na Slovensku.
Takú kvalitu nenájdete, keďže ja osobne som bol vo výrobe "Južný Khorasan" v Iráne a vybral som si prvý stupeň, alebo ako sa tomu tiež hovorí "červené zlato".
Cena korenia je spôsobená množstvom faktorov, z ktorých hlavným je, že šafran je pestovaný výlučne ľuďmi, nevyskytuje sa vo voľnej prírode, klimatická rozmanitosť, vhodná pôda, trpezlivosť, dlhá manuálna práca, je potrebných 170 kvetov krokusov aby získať 1 g korenia a kvitne len raz ročne a potom len dva týždne v septembri kvitne „fialový krokus“ alebo šafran („Crocus sativus“), korenie výnimočnej kvality, to je zázrak pre labužníkov z po celom svete.
Je však zakázané trhať si tu šafran. Ak poškodíte šafranovú zeleň, žiarovka sa zhorší. Z tohto dôvodu sú šafranové polia často oplotené, aby sa voľne žijúce zvieratá, napríklad jelene, nedostali.
Zber prebieha výlučne v predpoludňajších hodinách, pretože slnečné svetlo ničí cenné zložky kvetných blizien. V tomto čase väčšina obyvateľov rôznych miest Iránu navštevuje dediny, kde sa pestuje šafran, aby videla zber najdrahšieho korenia na svete.
Kvety šafranu sa musia v krátkom čase odstrániť z poľa a potom sa za špeciálnych podmienok zbierajú blizny červeného šafranu, ktoré sa podrobia vysoko presnému sušeniu, aby sa zachovala kvalita a ostatné vlastnosti kvalitného šafranu.
Reklama na kvalitu španielskeho šafranu prichádza na pozadí Španielska, ktoré je najväčším dovozcom iránskeho šafranu. Faktom je, že mnohé krajiny nakupujú iránsky šafran vo veľkom a po zabalení ho vo svojom mene prezentujú na medzinárodných trhoch a predávajú vo veľkom za 29 € za 1 g.
Zoznam takýchto kvazi „výrobcov“ šafranu zahŕňa Čínu, Indiu, Singapur, Malajziu, Japonsko, Taiwan, Francúzsko, Taliansko a Nemecko.
Liečivé vlastnosti ovplyvnili tvorbu ceny šafranu. Medicína dokázala, že pravidelné používanie šafranu v zložení jedál pomáha vyrovnať sa s rakovinou. V niektorých prípadoch nádory prestanú rásť alebo sa spustí regresný mechanizmus – ich spätný vývoj.
Z farmaceutického hľadiska obsahuje šafran určité typy karotenoidov*, ktoré majú protirakovinové vlastnosti. Okrem toho môže šafran zabrániť Alzheimerovej chorobe a Parkinsonovej chorobe, považuje sa tiež za užitočný pri liečbe veľkého počtu fyzických chorôb, ako je chrípka, poruchy trávenia, žltačka, hepatitída a cukrovka. Medzi ďalšie zdravotné benefity šafranu patrí jeho úloha pri prečisťovaní pečene a obličiek, priaznivé účinky pri liečbe zápalu priedušiek, znižovaní krvného tlaku a tuku a pri znižovaní bolesti. Šafran je považovaný za antikonvulzívum, sedatívum a hypnotikum, zlepšuje pamäť a zlepšuje schopnosť učenia.
Šafran obsahuje viac ako 150 aktívnych chemických zlúčenín, ale iba tretina z nich bola identifikovaná. Toto korenie poskytuje vitamíny A, B1, B2, B3, B6, B9, C, mangán, draslík, horčík, železo, meď, fosfor, vápnik, selén, zinok potrebné pre ľudský organizmus. Zistilo sa, že šafran obsahuje takmer rekordné množstvo rastlinn
Šafran najvyššej kvality - v Českej republike.
Takú kvalitu nenájdete, pretože ja osobne som bol vo výrobe „Južný Khorasan“ v Iráne a vybral som si prvý stupeň, alebo ako sa tomu tiež hovorí „červené zlato“.
Cena korenia je spôsobená množstvom faktorov, z ktorých hlavným je, že šafran je pestovaný výlučne ľuďmi, nevyskytuje sa vo voľnej prírode, klimatická rozmanitosť, vhodná pôda, trpezlivosť, dlhá manuálna práca, je potrebné 170 kvetov krókusov aby získať 1 g korenia a kvitne len raz ročne a potom len dva týždne v septembri kvitne „fialový krokus“ alebo šafran („Crocus sativus“), korenie výnimočnej kvality, to je zázrak pre labužníkov z po celom svete.
Je však zakázané trhať si tu šafran. Pokiaľ poškodíte šafranovú zeleň, žiarovka sa zhorší. Z tohto dôvodu sú šafranové polia často oplotené, aby sa voľne žijúce zvieratá, napríklad jelene, nedostali.
Úroda prebieha výlučne v dopoludňajších hodinách, pretože slnečné svetlo ničí cenné zložky kvetných blizen. V tej dobe väčšina obyvateľov rôznych miest Iránu navštevuje dediny, kde sa pestuje šafran, aby videla úrodu najdrahšieho korenia na svete.
Kvety šafranu sa musia v krátkom čase odstrániť z poľa a potom sa za špeciálnych podmienok zbierajú blizny červeného šafranu, ktoré sa podrobia vysoko presnému sušeniu, aby sa zachovala kvalita a ostatné vlastnosti kvalitného šafranu.
Reklama na kvalitu španielskeho šafranu prichádza na pozadí Španielska, ktoré je najväčším dovozcom iránskeho šafranu. Faktom je, že mnohé krajiny nakupujú iránsky šafran vo veľkom a po zabalení ho svojim menom prezentujú na medzinárodných trhoch a predávajú vo veľkom za 29 € za 1 g.
Zoznam takýchto kvázi „výrobcov“ šafranu zahŕňa Čínu, Indiu, Singapur, Malajziu, Japonsko, Taiwan, Francúzsko, Taliansko a Nemecko.
Liečivé vlastnosti ovplyvnili tvorbu ceny šafranu. Medicína dokázala, že pravidelné používanie šafranu v zložení jedál pomáha vyrovnať sa s rakovinou. V niektorých prípadoch nádory prestanú rásť alebo sa spustí regresný mechanizmus – ich spätný vývoj.
Z farmaceutického hľadiska obsahuje šafran určité typy karotenoidov*, ktoré majú protirakovinové vlastnosti. Okrem toho môže šafran zabrániť Alzheimerovej chorobe a Parkinsonovej chorobe, považuje sa tiež za užitočný pri liečbe veľkého počtu fyzických chorôb, ako je chrípka, poruchy trávenia, žltačka, hepatitída a cukrovka. Medzi ďalšie zdravotné benefity šafranu patrí jeho rola pri prečisťovaní pečene a obličiek, priaznivé účinky pri liečbe zápalu priedušiek, znižovaní krvného tlaku a tuku a pri znižovaní bolesti. Šafran je považovaný za antikonvulzívum, sedatívum a hypnotikum, zlepšuje pamäť a zlepšuje schopnosť učenia.
Šafran obsahuje viac ako 150 aktívnych chemických zlúčenín, ale iba tretina z nich bola identifikovaná. Toto korenie poskytuje vitamíny A, B1, B2, B3, B6, B9, C, mangán, draslík, horčík, železo, meď, fosfor, vápnik, selén, zinok potrebné pre ľudský organizmus. Zistilo sa, že šafran obsahuje takmer rekordné množstvo rastlín.