Potravinový technológ
Kategória:
Priemysel a výroba
Informácie o pracovnom mieste
Náplň práce, právomoci a zodpovednosti
- kontrola prebiehajúceho výrobného procesu, správnosť používania surovín, výrobných postupov, konzultácie s výrobnými pracovníkmi
- príprava receptúr pre jednotlivé pracoviská, rozpis na jednotlivé suroviny a výrobné dávky
- príprava podkladov a vyhotovenie technologického postupu, podklady pre plánovanie počtu pracovníkov a mzdových nákladov pre daný druh pracovnej operácie
- prepočet kompletnej kalkulácie surovín a obalov (THN) pre výpočet cien
- prehodnocovanie a sledovanie kvality surovín a obalov. Laboratórne modelové skúšky farbív, aróm na laboratórne pripravených vzorkách výrobkov
- sledovanie predpisov a legislatívy v oblasti potravín. Spolupráca na podnikových systémoch kvality.
- príprava prvých vzoriek pre nové výrobky
Zamestnanecké výhody, benefity
- zázemie stabilnej spoločnosti s dlhoročnou pôsobnosťou na trhu
- možnosť osobnej sebarealizácie
Požiadavky na zamestnanca
Pozícii vyhovujú uchádzači so vzdelaním
vysokoškolské II. stupňa
Vzdelanie v odbore
Potravinárstvo; hygiena; chemické a potravinárske technológie; biotechnológia
Náplň práce, právomoci a zodpovednosti
- kontrola prebiehajúceho výrobného procesu, správnosť používania surovín, výrobných postupov, konzultácie s výrobnými pracovníkmi
- príprava receptúr pre jednotlivé pracoviská, rozpis na jednotlivé suroviny a výrobné dávky
- príprava podkladov a vyhotovenie technologického postupu, podklady pre plánovanie počtu pracovníkov a mzdových nákladov pre daný druh pracovnej operácie
- prepočet kompletnej kalkulácie surovín a obalov (THN) pre výpočet cien
- prehodnocovanie a sledovanie kvality surovín a obalov. Laboratórne modelové skúšky farbív, aróm na laboratórne pripravených vzorkách výrobkov
- sledovanie predpisov a legislatívy v oblasti potravín. Spolupráca na podnikových systémoch kvality.
- príprava prvých vzoriek pre nové výrobky
Zamestnanecké výhody, benefity
- zázemie stabilnej spoločnosti s dlhoročnou pôsobnosťou na trhu
- možnosť osobnej sebarealizácie
Požiadavky na zamestnanca
Pozícii vyhovujú uchádzači so vzdelaním
vysokoškolské II. stupňa
Vzdelanie v odbore
Potravinárstvo; hygiena; chemické a potravinárske technológie; biotechnológia
