Predám čajovú hubu Kombuchu.
Kategória:
Zdravie a krása
Predám kombuchu s nálevom.
Podobné inzeráty
PREDÁM KOMBUCHU NA PRÍPRAVU NÁPOJOV. Viac info.v správe
Kombucha a jej použitie
Kombucha sa používa vo forme nápoja, pričom sa z nej pripravujú rôzne kokteily. Tieto nápoje sú jemne perlivé a vznikajú fermentáciou osladeného čaju a kombuchovej kultúry.
Príprava
Vytvorte si kombuchu sami doma a využívajte jej blahodárne účinky naplno. Pri jej tvorbe je potrebné si uvedomiť, že ide o živú kultúru, ktorá reaguje na vonkajšie vplyvy, ako sú kyslík, teplota, výživa či slnečné žiarenie. Aj preto sa vám ťažko podarí vytvoriť dvakrát rovnako vyzerajúcu a rovnako chutnú kombuchu.
Predám čajovú hubu kombuchu. Pitie fermentovaného nápoja podporuje imunitu, podporuje trávenie a obnovuje črevnú mikroflóru ,dodáva energiu. Podporuje funkciu pečene a obličiek. Eliminuje únavu a malátnosť.Huba + 2 dcl štartovací nápoj 5€.
Predám mladú liečivú hubu Kombuchu /SCOBY/ + živný roztok na výrobu domácej kombuchy - čajového nápoja kvaseného, perlivého sladkokyselkavého a veľmi zdravého. Len osobný odber, cena 4 eurá pohár s kombuchou a živným roztokom, ev. vymením za nejakú bylinku. Tel. č.
Darujem tibetskú hubu - kefírové zrná.
Iba osobný odber: Nitra - klokočina alebo chrenová.
Lieči:
choroby nervov, vnútorné ochorenia, bronchiálne katary, všetky sklerózy, infarkt myokardu, ochorenie žlčníka, pečene, obličiek, infekčná žltačka, žalúdočné a črevné ochorenia, hnačka, zápcha, choroby krvi, vyrážky, ekzémy, candida (kvasinky). Priaznivo pôsobý na srdce, kefír zlepšuje imunitu, vitalitu organizmu a posilňuje črevnú mikroflóru.
Použitie:
1-2 polievkové lyžice huby zalejeme 500ml plnotučným mliekom. Nádobu neuzatvárame, ale prekryjeme tkaninou alebo servítkou. Necháme 12 až 24 hodín stáť v izbovej teplote. Keď sa oddeľuje srvátka, tak kefír precedíme cez umelohmotné sitko. Nádobu následne umyjeme a hubu do nej vrátime a zalejeme novým mliekom. Proces opakujeme...To ako kyslí kefír chceme si určíme podľa svojej chuti a tým si určujeme dobu fermentácie. Vždy po vypití kefíru si treba umyť zuby kvôli kyselinám, ktoré narúšajú zubnú sklovinu.
Recepty:
Kefír môžeme rozmixovať z ovocím a pridať trocha škorice.
Nátierka:
Cez sitko dáme gázu (plienku alebo čistú utierku).
Pod sito dáme nádobu na odkvapkanie tekutiny. Nalejeme kefír a vložíme na 8-12 hodín do chladničky - pozri obrázky - A máme hotovú nátierku. Môžeme ju zjesť len takú neochutenú alebo zmiešať z kyslou smotanou podľa svojej chuti dosoliť a dochutiť čímkoľvek chceme. Na sladko i slano.