Reďkovka mikrobylinka Semena
Kategória:
Ostatné
Reďkovka patrí medzi najobľúbenejší druh mikrozeleniny a zaujímavá je hlavne svojou jemne pikantnou chuťou a farbou.
Je veľmi dekoratívna, takže ju môžete použiť na dozdobenie jedál, ktorým prída extra vitamíny.
Je veľmi dekoratívna, takže ju môžete použiť na dozdobenie jedál, ktorým prída extra vitamíny.
Podobné inzeráty
Semená trávy - Plantella
Semená Univerzal sú špeciálnou zmesou , pozostávajúcou z druhov a odrôd tráv, ktoré sú vhodné pre každé klimatické podmienky a polohy.
Semená Helios sú ideálne pre pevný a odolný trávnik v suchých a horúcich podmienkach.
Semená Viva zaručujú hustý a zdravý trávnik v tienistých polohách.
Balenie: 1 kg
Hrášok je najobľúbenejší druh mikrozeleniny, pre svoju typickú hráškovú chuť.
Prekvapí vás chrumkavosťou a extra štavnatosťou cukrového hrášku.
Mikrorukola je skvelá mikrozelenna, ktorá má jemne pikantnú chuť typickú pre rukolu.
Dospelá rukola ma na pozadí horkú chuť, to ale nieje prípad mikrorukoly. Mikrorukola túto horkosť nemá.
Rukola sa používa v stredomorí na pretrávenie jedla a konzumuje sa medzi početnými chodmi. Okrem toho že podporuje trávenie ma skvelú chuť stredomoria.
Použitie:
Pizza, šaláty, nátierky, s jogurtom, cestoviny, na kváskový chlieb s maslom a v neposlednom rade k červenému mäsu
Semená Ačokčy- mexická uhorka
Predám semienka ačokčy, v sáčku je 20 semienok v čiernej farbe. Sáčok je za 1,90 eur. Plus poštovné.
Mexická uhorka-ačokča sa používa na priamy konzum, alebo sa zavára. Cyklantéra odnožená, ktorú poznáme aj pod ľudovým názvom ačokča alebo mexická uhorka. Jej veľkou výhodou je, že v našich podmienkach ju nenapádajú škodce ani choroby a starostlivosť o ňu je minimálna. Klíčivosť je takmer 100%. Keďže je ačokča teplomilná plodina, v našich klimatických podmienkach sa predpestováva ako paprika vo fóliovníkoch alebo na okenných parapetoch. Na pestovanie vyžaduje slnečnú a teplú polohu s dostatkom vlahy, vhodné je použiť čiernu netkanú textíliu. Von ju vysádzame po 15. máji, keď už nehrozia prízemné mrazy. Všeobecne platí, že na miestach, kde sa darí melónom a uhorkám, je predpoklad, že sa bude dariť aj tejto zatiaľ menej známej zelenine.
Čo s plodmi
Plody obsahujú pre náš organizmus dôležité látky ako betakarotén, horčiny, vitamíny C, B1 a B2. Konzumácia čerstvých plodov napomáha metabolizmu cukrov a zlepšuje psychickú pohodu. Vhodné sú na priamu konzumáciu vo forme zeleninových šalátov. V kuchyni sa odporúča naplniť ich mletým mäsom, použiť do zmesi s inou zeleninou, zapekať či pridávať do polievok. Plody sú chutné aj sterilizované v sladkokyslom náleve ako nakladané uhorky alebo ako paprika v oleji. Ačokčapotrebuje minimálnu starostlivosť, škodce ju nenapádajú ! Klíčivosť je takmer 100%.
Ako ju pestovať:
Ačokča je pomerne náročná na živiny, preto základom jej úspešného pestovania je humózny, priepustný substrát. Neznáša pôdy ťažké a uľahnuté. Počas vegetácie ju môžeme prihnojovať prípravkami na plodovú zeleninu, pričom berieme do úvahy, že začína rodiť až v auguste. Keď rastliny dosiahnu výšku 10 – 15 cm, vysádzame ich na stanovište približne na vzdialenosť 25 cm, na štvorcový meter asi štyri rastliny.Musíme si pripraviť aj oporu, podobne ako pri pestovaní uhoriek, a výhonky ačokče k nej pravidelne vyväzovať. Po zakorenení v júni začne rastlina bujne rásť, preto je vhodné pri výške dvoch metrov ju zaštipnúť. Po tomto úkone sa začne bohato rozkonárovať, čím sa podporí tvorba plodov. Na konzumáciu sú najvhodnejšie plody s veľkosťou asi 4 cm, pričom zo starších plodov treba vybrať veľké tvrdé semená čiernej farby.
Moje skúsenosti:
Sejem ju ako klasické uhorky v rovnakom termíne (cca polovica mája, občas aj skôr, ak je vyhriata pôda). Po „vzídení“ vyrobím opory tak, aby sa mohla ťahať
(ťahá sa do výšky cca 2,5m; ak má dostatok vlahy a slnka, tak aj vyššie-potom ju treba omotávať).Plody sa zbierajú cca od augusta až do prvých mrazov. Semená z plodov vyberám a nechávam vysušiť. Sú čierne a podobajú sa drobným uhlíkom. Plody zaváram ako bežné uhorky (výborné sú zavarené s feferónkami), pripravujem šaláty na surovo, prídávam do leča s rajčinami.
Meno: Eva
Telefon:
E-mail: eva.cizmadiova@
Cena: V texte
Semená Ačokčy- mexická uhorka
Predám semienka ačokčy, v sáčku je 20 semienok v čiernej farbe. Sáčok je za 1,90 eur. Plus poštovné, ktoré je od 1.3.2023 3,90euro.
Mexická uhorka-ačokča sa používa na priamy konzum, alebo sa zavára. Cyklantéra odnožená, ktorú poznáme aj pod ľudovým názvom ačokča alebo mexická uhorka. Jej veľkou výhodou je, že v našich podmienkach ju nenapádajú škodce ani choroby a starostlivosť o ňu je minimálna. Klíčivosť je takmer 100%. Keďže je ačokča teplomilná plodina, v našich klimatických podmienkach sa predpestováva ako paprika vo fóliovníkoch alebo na okenných parapetoch. Na pestovanie vyžaduje slnečnú a teplú polohu s dostatkom vlahy, vhodné je použiť čiernu netkanú textíliu. Von ju vysádzame po 15. máji, keď už nehrozia prízemné mrazy. Všeobecne platí, že na miestach, kde sa darí melónom a uhorkám, je predpoklad, že sa bude dariť aj tejto zatiaľ menej známej zelenine.
Čo s plodmi
Plody obsahujú pre náš organizmus dôležité látky ako betakarotén, horčiny, vitamíny C, B1 a B2. Konzumácia čerstvých plodov napomáha metabolizmu cukrov a zlepšuje psychickú pohodu. Vhodné sú na priamu konzumáciu vo forme zeleninových šalátov. V kuchyni sa odporúča naplniť ich mletým mäsom, použiť do zmesi s inou zeleninou, zapekať či pridávať do polievok. Plody sú chutné aj sterilizované v sladkokyslom náleve ako nakladané uhorky alebo ako paprika v oleji. Ačokčapotrebuje minimálnu starostlivosť, škodce ju nenapádajú ! Klíčivosť je takmer 100%.
Ako ju pestovať:
Ačokča je pomerne náročná na živiny, preto základom jej úspešného pestovania je humózny, priepustný substrát. Neznáša pôdy ťažké a uľahnuté. Počas vegetácie ju môžeme prihnojovať prípravkami na plodovú zeleninu, pričom berieme do úvahy, že začína rodiť až v auguste. Keď rastliny dosiahnu výšku 10 – 15 cm, vysádzame ich na stanovište približne na vzdialenosť 25 cm, na štvorcový meter asi štyri rastliny.Musíme si pripraviť aj oporu, podobne ako pri pestovaní uhoriek, a výhonky ačokče k nej pravidelne vyväzovať. Po zakorenení v júni začne rastlina bujne rásť, preto je vhodné pri výške dvoch metrov ju zaštipnúť. Po tomto úkone sa začne bohato rozkonárovať, čím sa podporí tvorba plodov. Na konzumáciu sú najvhodnejšie plody s veľkosťou asi 4 cm, pričom zo starších plodov treba vybrať veľké tvrdé semená čiernej farby.
Moje skúsenosti:
Sejem ju ako klasické uhorky v rovnakom termíne (cca polovica mája, občas aj skôr, ak je vyhriata pôda). Po „vzídení“ vyrobím opory tak, aby sa mohla ťahať
(ťahá sa do výšky cca 2,5m; ak má dostatok vlahy a slnka, tak aj vyššie-potom ju treba omotávať).Plody sa zbierajú cca od augusta až do prvých mrazov. Semená z plodov vyberám a nechávam vysušiť. Sú čierne a podobajú sa drobným uhlíkom. Plody zaváram ako bežné uhorky (výborné sú zavarené s feferónkami), pripravujem šaláty na surovo, prídávam do leča s rajčinami.
Meno: Eva
Telefon:
E-mail: eva.cizmadiova@
Cena: V texte
Ponúkam na predaj:
- zemiaky rúžové 0,80/kg
- zabíjackovú cibuľu 8-10 cm priem., 1e/kg
- cesnak 4,8 e/kg
- zimna kapusta 1e/kg
- kel 1e/kg
- karfiol 1e/kg
- reďkovka veľká a malá 3,5e/kg
- jablká golden delicius 1,1e/kg
- jablká red delicius 1,1e/kg
- vlašske orechy, cele polky, 10e/kg
Kontakt:
Levice a okolie do 15 km dovoz zabezpečim.