inzercia, predaj, predám, bazár

Sada tanierov Henriette Bohemia

Kategória: Starožitnosti

Sada tanierov Henriette Bohemia
Czechoslovakia
Hlboké taniere 6 kusov P - 22 cm, V - 4 cm
Cena - 25 eur
Tanier plytky P - 24 cm, cena 4 eur/kus
V ponuke 3 kusa
Tanier dezertny P - 19,5 cm, cena 3 eur/kus
V ponuke 5 kusov
Sada tanierov Henriette Bohemia
Podobné inzeráty
Kolačovy set Henriette Czechoslovakia(Cibuľový dekor)
Kolačovy set Henriette Bohemia Czechoslovakia Cibuľový dekor Tanier s uchytkami : D -27cm Tanier dezertny 6 kusov : P-17cm Bez poskodenia
Historická obedová sada z 19.storočia
Predám unikátnu historickú obedovú sadu, ručne maľovanú, z polovice 19.storočia! Značenie - vtlačené S tohoto typu sa používalo v Slavkove (Horní Slavkov) v období rokov cca 1806 - 1847 za majiteľov Georg Lippert a od r. 1808 i Wenzl Haas. Môj ohad obdobia výroby súpravy je okolo 1830 - 1845. Slavkov zbieral ocenenia už od roku 1829 na rôznych priemyselných výstavách za vydarenú maľbu, čistotou a belosť črepu, glazúru, krásne tvary.... Sada sa skladá z: - 12 plytkých tanierov - 6 hlbokých tanierov + 1 rezervný - 6 dezertných tanierov - veľká terina na polievku - menšia terina na omáčku s podtanierikom - 2 plytké misy (štvorcové), menšia a väčšia, s ušami - 1 okrúhla hlboká misa - servírovací tanier s ušami Trochu je poškodený vrchnák na menšej terinke, a pár tanierov má drobnejšie oťuky, ale vzhľadom na vek je celkovo v skvelom stave. Cena pre SK/CZ trh je 330.-€, ( naprv.do Ázie sa dá predať za 2-násobok, ale rada by som bola, ak by zostala "doma") Osobný odber Bratislava. ! SÚPRAVU VIEM POSLAŤ ! Balím precízne a zodpovedne, súprava bude rozdelená do 2 balíkov, zasielam cez zasielkovnu/packetu, účet mám aj fio/Kč.
12 mesiacov = 12 porcel. tanierov Davenport
Sada - kompletná porcelánová zbierka anglických tanierov 12 mesiacov = 12 rôznych tanierov s kvietkami typickými pre daný mesiac Tanieriky majú svieže farby, zlatá linka na okraji + dierky na zavesenie. Značka Davenport, limitovaná edícia January - December Každý tanier má vlastné evidenčné číslo, priemer 15 cm. Krásny vitrínový stav. Cena za sadu je 118 € + pošta. Trošku z histórie tanierov: Tieto očarujúce kresby pochádzajú zo súkromného denníka, ktorý si viedla Angličanka Edith Holden v r. 1906. Túlala sa anglickým vidiekom, zaznamenávala si, ako sa kvietky, vtáčiky aj hmyz menia počas jednotlivých mesiacov. Písala si krátke básničky. Jej denník ostal desaťročia neznámy až kým ho neobjavili a v r. 1976 nepredstavili svetu pod názvom The Country Diary of an Edwardian Lady. Edith Holden bola učiteľkou výtvarnej výchovy, ilustrovala detské knižky a jej diela sú vystavované aj v anglickej Kráľovskej akadémii umení. Jej osobný denník ale ostával nepovšimnutý. A potom ostal svet očarený týmito poetickými kresbami a myšlienkami, vďaka ktorým sa aj my staneme amatérskymi prírodovedcami.
Modra ruža kávová, čajová súprava Bohemia
Predám kávovú, čajovú súpravu Bohemia Modrá ruža, misu oválnu,sadu dezertných tanierov a sadu plytkých tanierov a 3 hlboké taniere Top stav.
SALKY BOHEMIA
SALKY BOHEMIA SALKY BOHEMIA PREDAM SALKY BOHEMIA.KS/9€POZRI AJ DALSIE MOJE INZERATY!
Kompletná secesná obedová sada
Predám ojedinelú, secesnú, KOMPLETNÚ obedovú súpravu pre 6 osôb, z konca 19.storočia. Súprava nemá žiadne poškodenie, žiadne oťuky, žiadne vlásočnice, obvodové zlatenie je takmer dokonalé, taniere nepoužívané, bez škrabancov. Značenie EagleChina Austria, vyrobené pravdepodobne v porcelánke Moritz Zdekauer, Stará Role, v Čechách, podľa značenia v rokoch 1884-1909. Značenie je len na pár kusoch, na niektorých kusoch sú drobné bodky z výroby, ktoré sa maliar snažil schovať domaľovaním dekoru/kvietku ????. Sada sa skladá z: 6 plytkých tanierov 6 hlbokých tanierov 6 dezertných tanierov terina s vrchnákom 1 veľká podlhovastá misa 1 hlboká okrúhla misa 1 veľký servírovací tanier 1 hlboká misa v tvare trojuholníka 1 omáčnik, pevne spojený s podtanierikom 1 porcelánová naberačka 1 soľnička Cena 320.-, odber osobne Bratislava Lamač alebo Kittsee.