inzercia, predaj, predám, bazár

Som rodič a čo s tým? 2

Kategória: Hobby, odborné knihy

Po úspechu prvej knihy o výchove detí do 6 rokov prichádza jej pokračovanie.
Známa detská psychologička Mária Tóthová Šimčáková, v nej odpovedá na najčastejšie výchovné otázky, ktoré jej kladú rodičia detí vo veku od 6 do 12 rokov. V knihe nájdete okrem množstva overených rád aj skutočné otázky a problémy rodičov s výchovou detí a ich riešenia, prieskumy a skúsenosti z dlhoročnej odbornej praxe autorky.

Deti stále rastú – nielen do výšky, ale aj vo svojom vnútri, mení sa ich osobnosť, a to je dobre, lebo všetci rodičia si želajú, aby ich dieťa dokázalo obstáť v rôznych životných situáciách. Množstvo pocitov, škola, moderné technológie, kamaráti, prvé lásky... v tom všetkom chcete byť ako rodičia svojim deťom nápomocní, ale mnohokrát človek ani nevie, kde má začať otázku riešiť a ako problém uchopiť.
Každý rodič by si mal vopred rozmyslieť, akú formu výchovy zvolí, či bude priateľský, či bude voľne pristupovať k pravidlám, alebo bude vyžadovať plný rešpekt. Dá sa urobiť kompromis a zvoliť z každého niečo? Mať autoritu, ale zároveň byť aj vnímavým rodičom?
Som rodič a čo s tým? 2
Podobné inzeráty
(Ne)Gramotný rodič - Jak neselhat jako rodič
Lucie Königová Knížka je pro všechny budoucí i stávající rodiče i další dospělé, protože jsme všichni i děti svých rodičů. Často ani nechápeme, co a proč se nám v životě děje. Tudíž pochopením souvislostí s mým dětstvím a stávajícím životem dokážeme také nejlépe napravit výchovné omyly a převzaté vzorce chování od svých rodičů a vytvořit tak svým dětem to nejlepší zázemí pro jejich zdravý růst. Obsahuje 10 hlavních rodičovských omylů, 10 principů úspěšného rodiče a 13 praktických nástrojů, metod a technik, jak vytvořit doma pohodu a harmonii. Obsahuje 11 příběhů z koučinkového křesla. Je plná i konkrétních praktických příkladů a pomůcek k zapracování ve své rodině. Je to tudíž i praktický nástroj pro život. Motivuje dospělé a vede je začít pracovat nejdřív na sobě a svém partnerském vztahu a budování rodinného hnízda, protože to vše zásadně ovlivňuje a nastavuje děti pro jejich budoucí život. Děti jinak zrcadlí a přebírají problémy rodičů do svého života. Kniha je klíčem k úspěšnému rodičovství. Šťastný rodič = šťastné dítě
Som rodič a čo s tým? M. T. Šimčáková
Knižka Som rodič a čo s tým? výborný stav, obsah (viď foto), 256 stran
Knihy o výchove a pre deti
Testujme a rozvíjajme svoje dieťa - Mária Tóthová Šimčáková, Petra Arslan Šinková, Monika Antošová, Monika Klapková - 14 € Co dělat, aby se vaše děti správně chovaly - Sal Severe - 6 € Připravte své dítě do života - Monika Murphy–Witt, Murphy M. Witt, Petra Stamer – Brandt - 4 € Agresivita dětí - Edwige Antier -4 € Výchova bez křiku a pohlavků - Jerry Wyckoff; Barbara C. Unellová - 4.5 € Lidské tělo je úžasné! - 3,5 € 101 neuvěřitelných věcí, které by každé dítě mělo znát -Lisa Reganová - 3.5 € I ty můžeš zachránit planetu - Jacquie Wines - 3 € Vieš, že... Kolektív autorov - 6,5 € Dětská obrazová encyklopedie - Nitya Lacroix - 4 € 10 rozhovorů, které musíte mít se svým synem (Tim Hawkes) - 6 € Puberta - Opora, volnost, mantinely - Jan Uwe-Rogge - 8 € Hry pomáhají s problémy (Václav Mertin, Zdeněk Šimanovský) - 7 € Rodiče a děti (Zdeněk Matějček) - 10 € Co, kdy a jak ve výchově dětí (Zdeněk Matějček) - 6 € Radosti a strasti II. (Zdeněk Matějček) - 7 € Toto mali čítať naši rodičia (Philippa Perry) - predaná Umíte se bavit se svým dítětem o sexu? (Steve Chalke) - 3 € Jak mluvit s dětmi o sexu Rádce pro rodiče a učitele - Ondřej Trojan - 5 € Objevování dítěte (Maria Montessori) - 12 € Krotitelia displejov (Slávka Kubíková) - predaná První třídou bez pláče - Tereza Beníšková - 2 € Bez plienky (Ingrid Bauerová) - 5 € Naše dítě Rozvoj osobnosti (Dorothy Einonová) - 7 € Zdravé a šťastné dítě (Jenn Bermanová) - 6 € Respektovat a být respektován (Pavel Kopřiva, Jana Nováčková) - predaná Klub nerozbitných detí (Slávka Kubíková) - 8 € 10 kroků k skoro perfektnímu rodičovství - 5 € Kniha: Olivia (Zuzana Mihalechová) - predaná Nebojte se vychovávat (Gill Hines, Alison Baverstock) - 4 € Za svoje děti si můžete sami, aneb, Jablko nepadne - 4 € Kniha Ako hovoriť, aby nás tínedžeri počúvali (Elaine Mazlish, Adele Faber) – predaná (Ne)Gramotný rodič - Jak neselhat91701 jako rodič - Lucie Königová - 6 € Samoregulace (Stuart Shanker a Teresa Barker) - 8.5 € Šťastné a úspěšné dítě - Andrew Fuller - 9 €
Knihy o výchove
Detský mozog vysvetlený rodičom Som rodič a čo s tým? Top stav, 8 eur/kus.
Som rodič a čo s tým? ( Mária Tóthová Šimčáková)
Predám novú, nečítanú knihu. Cena je 9€ plus poštovné alebo osobný odber v BA.