inzercia, predaj, predám, bazár

Úvod do dejín histórie umenia (nemecky) 1923

Kategória: Starožitnosti

Einführung in die Kunstgeschichte von Richard Graul (Úvod do dejín histórie umenia)
Leipzig 1923, 178 strán textu, 238 strán s 1054 obrázkami, vynikajúci stav. Historický, zberateľský kúsok

-> osobne BA/poštovné podľa cenníka SP doporučene 2€, dobierka 3,2€, Zásielkovňa/Packeta 2,5€, ČR 3,5€

(prosím kontaktovať cez formulár, príp. Whatsapp/Viber/Signal)
 
Pozri tiež moje ďalšie inzeráty (klik na meno), viac položiek = jedno poštovné
Úvod do dejín histórie umenia (nemecky) 1923
Podobné inzeráty
obraz od českého akademického maliara František Cundrla...
Od detstva sa venoval kresbe a neskôr aj maľbe. Študoval na UMPRUM v Uherskom Hradišti a na AVU v Prahe. Ako pedagóg začínal na UMPRUM v Uherskom Hradišti. Neskôr 22 rokov vyučoval kresbu na Fakulte architektúry ČVUT [2] . Priateľil sa s maliarom Jánom Zrzavým a historikom umenia Jiřím Kotalíkom . Je známy predovšetkým skrze zaužívané interpretácie vďaka svojim štúdiám pohybu, v ktorých využíval folklórne a tradičné kultúrne motívy okolia Strážnice (motívy tancujúcich figúr šohajov). Jeho tvorba číta ohromné ​​množstvo maliarskych a pero-kresebných diel, v ktorých sa opakuje iba niekoľko málo motívov (autor však vypracoval veľmi osobitý štýl presahujúci maľbu samu). Kvôli neoboznámenosti širšej verejnosti (ako laickej, tak akademickej) je František Cundrla do dnešných dní skôr neznáma persona dejín českého výtvarného umenia a viac-menej tak upadol do zabudnutia. So snahou podať systematickejší pohľad na maliarov život a dielo sa od jari roku 2017 venoval Filip Gorazd Martinek práci na vôbec prvej rozsiahlejšej knihe o Františkovi Cundrlovi. [3] [4] [5] Po usilovnej práci kniha nakoniec vyšla pod názvom Cundrla: zjaviť obraz v roku 2021 (slávnostne uvedená na Hotarskej búde v strážníckych vinohradoch 3. 7. 2021) v nakladateľstve národopisného a vlastivedného časopisu Slovácka...
Žena lékařkou, 100 let stará lékařská kniha, rok vydání 1923
Žena lékařkou - starožitná kniha, autor MUDr. A. Fischerová. Rok vydání 1923. Obsažná lékařská kniha, věnovaná péči o zdraví a léčbě nemocných. Součástí knihy je i rozkládací barevný model lidského těla. Dobové léčení, i když z dnešního pohledu poněkud úsměvné. Poštovné z České republiky na Slovensko do Zásilkovny je 6 EUR.
Starožitná kniha Náš rádce v nemoci a zdraví z roku 1923
Starožitná kniha Náš rádce v nemoci a zdraví, rok vydání 1923. Dobová lékařská kniha, věnovaná péči o zdraví a léčbě nemocné. Dobové léčení z dnešního pohledu poněkud úsměvné. Nepostradatelná kniha pro každého, hledající "pravidla přirozené životosprávy nebo rady zdravotnické". 452 stran. Poštovné do Zásilkovny 6 EUR.
Starožitné knihy Přírodní léčba a domácí lékař z roku 1923
Starožitné knihy Přírodní léčba a domácí lékař, velmi obsáhlé, autor Jan Šimsa, rok vydání 1923, oba dva díly ve dvou svazcích. Rozkládací přílohy zobrazení muže a ženy. "Praktický popis všech method přírodoléčebných, fysikálních a dietetických, dále popis nemocí, jich příčin, jak jim předcházeti a jak je osvědčenými domácími prostředky léčiti" - "knihy učí hygieně tělesné i duševní, bojují proti pověrám a fušerství". Velké rozkládací anatomické modely ženského a mužského těla. Počet stran 1381. Nejlevnější poštovné při zaslání do Zásilkovny 7 EUR.
Starožitné lékařské knihy Domácí lékařka, oba dva díly, 1923
Starožitné lékařské knihy Domácí lékařka, oba dva díly, knihy poučení a vysvětlení pro zdravé i choré o nejdůležitějších otázkách zdravotnických a lékařských. Autor MUDr. Jenny Springerová, rok vydání 1923. Některé léčitelské rady jsou z dnešního pohledu poněkud úsměvné, ale tak se dříve léčilo nebo mělo léčit. Knihy jsou velmi obsažné, mají celkem 1160 stran. Poštovné do Zásilkovny 7 EUR.
starý maľovaný obraz od maliara Reinprecht Károly 1923...
ponúkam na predaj krásny štýlovo zaujímavý obraz od maďarského profi maliara Reinprecht Károly 1923 - fajčiar z orientu...cena 1000 euro...možnosť poslať poštou po platbe vopred na účet !!! + poštovné...alebo výmena za iné starožitnosti...ponúknite...uvítam osobný odber Heľpa okres Brezno...kde je ešte na výber z cca 55 ks rôznych maľovaných obrazov slovenských - českých a svetových profi maliarov a okolo 250 kvalitných a hodnotných starožitností pre každého zberateľa...Ďakujem a prejem všetkým pekný deň...s pozdravom zberateľ Blue Angel Sedrik...