inzercia, predaj, predám, bazár

zbierka pohladnic

Kategória: Mapy, cestovanie

zbierka starych pohladnic, hlavne 80 roky, najma vychodny blok (ZSSR, Ceskoslovensko a pod. ). Ma to sentimentalnu hodnotu, ale musim uvolnit miesto. NIE na dobierku!
zbierka pohladnic
Podobné inzeráty
Bratislava - včera a dnes
Daniel Hevier a Alan Hyža VYDAVATEĽSTVO DAJAMA, 2014 POČET STRÁN 160 V rámci novej edície Včera a dnes pripravilo vydavateľstvo Dajama prvú obrazovú publikáciu Bratislava – včera a dnes. Fotografia ako médium zobrazujúce realitu v určitom okamihu môže v dlhšom časovom úseku priniesť svedectvo napríklad aj o premenách miest či celých regiónov. Bratislava za posledných sto rokov je toho úžasným príkladom. Ako veľmi sa zmenila, kde zostala nedotknutá a z akých dôvodov sa tak stalo, ukazuje kniha fotografa Alana Hyžu a spisovateľa Daniela Heviera. Ponúka porovnanie historických pohľadníc so súčasnými fotografiami tých istých lokalít a prináša zamyslenie nad vynútenými či nevynútenými zmenami daných miest. Autori predstavujú mesto tak, ako ho videli fotografi a vydavatelia pohľadníc v prvej polovici 20. storočia, a tými istými miestami prechádzajú aj v roku 2014. Súbor 75 historických pohľadníc a 75 súčasných záberov spolu s krátkymi textami ponúka možnosť zastaviť sa a pouvažovať o prešporskom či bratislavskom genius loci.
Bratislava – svedectvo historických pohľadníc
Ponukam na predaj knihu Bratislava – svedectvo historických pohľadníc (autor: Július Cmorej).
Kniha Čierne diery 2: Priemyselné pamiatky a zabudnuté miest
Štyristostranová zbierka príbehov z ciest naprieč Slovenskom, za jeho zabudnutými pamiatkami a históriou. Desiatky lokalít od Gemera až po Záhorie – ľudové dedičstvo Novohradu, banské závody na Spiši aj parné stroje zo Žitného ostrova. Nové fotografie, nový dizajn, tri vlastné písma. Tlač z piatich priamych farieb: žltá, ružová, modrá, fialová, tyrkysová. Séria Čierne diery bola ocenená Národnou cenou za dizajn a Cenou Nadácie Tatra banky za umenie.
Darujem zbierku cestovateľských brožúr a máp
Darujem menšiu zbierku cestovateľských brožúr, máp, jubilejný katalóg poznávacích zájazdov a pravidelne vystrihované články z cestovateľskej rubriky zo starších čísel časopisu Katka. Rada pošlem poštou do dobrých rúk, niekomu, koho táto zbierka poteší a neskôr ju nevyhodí, ale posunie ďalej. V prípade záujmu píšte prosím mail.