zavarane salatove uhorky
Počet nájdených inzerátov ZAVARANE SALATOVE UHORKY
: 247
Predám zavárané huby - hríby smrekové (Boletus edulis), hríby dubové (Boletus reticulatus)
a kuriatka jedlé (Cantharellus cibarius), kuriatka ametystové (Cantharellus amethysteus).
Huby sú zavárané v sladkokyslom náleve - kuriatka aj hribiky.
Zbierané a zavárané sú vo Veľkej Fatre, konkrétne od júna 2022, do novembra 2022.
malá fľaša (cca 3dcl)- 4€
veľká fľaša (cca 7dcl)- 8€
V prípade záujmu je samozrejme možné ochutnať ich na mieste:))
možný je LEN OSOBNÝ ODBER v Ružomberku!
Zavárané huby, hríby, kuriatka - 3.1. - 06:35
Predám zavárané huby - hríby smrekové (Boletus edulis), hríby dubové (Boletus reticulatus)
a kuriatka jedlé (Cantharellus cibarius), kuriatka ametystové (Cantharellus amethysteus).
Huby sú zavárané v sladkokyslom náleve - kuriatka aj hribiky.
Zbierané a zavárané sú vo Veľkej Fatre, konkrétne od júna 2022, do novembra 2022.
malá fľaša (cca 3dcl)- 4,50€
veľká fľaša (cca 7dcl)- 9€
V prípade záujmu je samozrejme možné ochutnať ich na mieste:))
možný je LEN OSOBNÝ ODBER v Ružomberku!
Predám zavárané BIO kyslé UHORKY. Posledných 40 pohárov.
Cena 1€ / 0,7dcl pohár. Pri hromadnom odbere dohoda na cene. Dovoz možný Nitra a okolie.
! ! ! ! PONÚKAME ! ! ! !
GRILOVANÉ BAVORSKÉ BRAVČOVÉ KOLENÁ/KURENCE/REBIERKA (CCA 9 KG) PODÁVANÉ/SERVÍROVANÉ NA DREVENEJ DOSKE S KOMPLET OBLOHOU (NAKLADANÉ UHORKY, BARANIE ROHY, ALMA PAPRIKA, FEFERÓNY, HORČICA, CHREN A SWEET CHILLI OMÁČKA) VHODNÉ PRE CCA 20 ĽUDÍ, V RÁMCI OKRESU PEZINOK DOVOZ V CENE. CENA 190,00 €.
BAVORSKÉ KOLENÁ VIEME KOMBINOVAŤ S GRIL. KURENCAMI, TZN., CCA 4,5 KG BAV. GRIL. KOLIEN (CCA 6 KS) A 4,5 KG GRIL. KURENIEC (CCA 4 KS),
PRÍP. S REBIERKAMI BBQ NAPR. : GRIL. BAV. KOLENÁ 3,75 KG ( 5 KS ) + GRIL. KURENCE 3,6 KG ( 3 KS ) a GRIL. REBIERKA BBQ ( 2,00 KG ).
GRILOVANÉ KURENCE (CCA 9 KG)
PODÁVANÉ/SERVÍROVANÉ NA DREVENEJ DOSKE ALEBO VO VÝHREVNÝCH SHAFFINGOCH, S KOMPLET OBLOHOU (NAKLADANÉ UHORKY, BARANIE ROHY, ALMA PAPRIKA, FEFERÓNY, HORČICA, CHREN A SWEET CHILLI OMÁČKA) VHODNÉ PRE CCA 20 ĽUDÍ, V RÁMCI OKRESU PEZINOK DOVOZ V CENE. CENA 180,00 €.
GRILOVANÉ BAVORSKÉ BRAVČOVÉ KOLENÁ (CCA 9 KG) PODÁVANÉ/SERVÍROVANÉ NA DREVENEJ DOSKE, ALEBO VO VÝHREVNÝCH SHAFFINGOCH, S KOMPLET OBLOHOU (NAKLADANÉ UHORKY, BARANIE ROHY, ALMA PAPRIKA, FEFERÓNY, HORČICA, CHREN A SWEET CHILLI OMÁČKA) VHODNÉ PRE CCA 20 ĽUDÍ, V RÁMCI OKRESU PEZINOK DOVOZ V CENE. CENA 180,00 €.
Ďalej sa zaoberáme GRILOVANÍM (nie pečením) prasiatok od 20 do 50 kg, na mobilnom nerezovom grile.
PRASIATKA VIEME PRIPRAVIŤ AJ U NÁS, V NAŠICH PRIESTOROCH, A DOVIEZŤ, PRÍPADNE SI HO ZOBERIETE PRIAMO OD NÁS.
Na rozdiel od pečeného prasiatka je chuť grilovaného chutnejšia a jemnejšia, mäso je šťavnatejšie a vláčnejšie.
Doba grilovania vždy závisí od veľkosti prasiatka, pri cca 25 kg prasiatku je to cca 5 hodín grilovania. Dané 25 kg prasiatko je pre cca 30 ľudí.
Ponúkame možnosť výberu váhy prasiatka na grilovanie až do 55 kg (cca 120 - 130 ľudí).
NAŠE PONÚKANÉ VÝHODY :
- Vynikajúca chuť a šťavnatosť (GRILUJEME, NEPEČIEME !)
- Mobilita elegantného nerezového grilu (prídeme ugrilovať prasiatko až k Vám – firemné stretnutia, svadba, oslava atď.)
- V cene kompletná obsluha grilu pri grilovaní, porcovanie celého prasiatka
- V ponuke kyslé pochutiny (baranie rohy, alma paprika, uhorky, príp. podľa dohody.), chlieb a jednorazový príbor a taniere v množstve prislúchajúcemu na veľkosť prasiatka
- Kvalifikovaná a usmiata obsluha
- Po ugrilovaní prasiatka je možné neskonzumované naporciované mäso odložiť na vyhrievané nerezové misky na grile, kde bude stále teplé a pripravené na konzumáciu.
VYŽIADAJTE SI O NÁS KOMPLETNÚ CENOVÚ PONUKU NA VŠETKY PONÚKANÉ JEDLÁ ! ! ! ! !
Predám nakladané uhorky v sladkokyslom náleve. Uhorky su veľkosť 5-7cm a sklíčko je 430g. Uhorky pestované doma a nálev je bez chemie a ečok. Cena 3€/ks pri odbere nad 10ks cena 2€/ks.
Skladom je cca 1000ks flias ihned k odberu.
Predám nakladané uhorky v sladkokyslom náleve. Uhorky su veľkosť 5-7cm a sklíčko je 430g. Uhorky pestované doma a nálev je bez chemie a ečok. Cena 3€/ks pri odbere nad 10ks cena 2€/ks.
Skladom je cca 1000ks flias ihned k odberu.
! ! ! ! PONÚKAME ! ! ! !
GRILOVANÉ BAVORSKÉ BRAVČOVÉ KOLENÁ/KURENCE/REBIERKA (CCA 9 KG) PODÁVANÉ/SERVÍROVANÉ NA DREVENEJ DOSKE S KOMPLET OBLOHOU (NAKLADANÉ UHORKY, BARANIE ROHY, ALMA PAPRIKA, FEFERÓNY, HORČICA, CHREN A SWEET CHILLI OMÁČKA) VHODNÉ PRE CCA 20 ĽUDÍ, V RÁMCI OKRESU PEZINOK DOVOZ V CENE. CENA 220,00 €.
BAVORSKÉ KOLENÁ VIEME KOMBINOVAŤ S GRIL. KURENCAMI, TZN., CCA 4,5 KG BAV. GRIL. KOLIEN (CCA 6 KS) A 4,5 KG GRIL. KURENIEC (CCA 4 KS),
PRÍP. S REBIERKAMI BBQ NAPR. : GRIL. BAV. KOLENÁ 3,75 KG ( 5 KS ) + GRIL. KURENCE 3,6 KG ( 3 KS ) a GRIL. REBIERKA BBQ ( 2,00 KG ).
GRILOVANÉ KURENCE (CCA 9 KG)
PODÁVANÉ/SERVÍROVANÉ NA DREVENEJ DOSKE ALEBO VO VÝHREVNÝCH SHAFFINGOCH, S KOMPLET OBLOHOU (NAKLADANÉ UHORKY, BARANIE ROHY, ALMA PAPRIKA, FEFERÓNY, HORČICA, CHREN A SWEET CHILLI OMÁČKA) VHODNÉ PRE CCA 20 ĽUDÍ, V RÁMCI OKRESU PEZINOK DOVOZ V CENE. CENA 220,00 €.
GRILOVANÉ BAVORSKÉ BRAVČOVÉ KOLENÁ (CCA 9 KG) PODÁVANÉ/SERVÍROVANÉ NA DREVENEJ DOSKE, ALEBO VO VÝHREVNÝCH SHAFFINGOCH, S KOMPLET OBLOHOU (NAKLADANÉ UHORKY, BARANIE ROHY, ALMA PAPRIKA, FEFERÓNY, HORČICA, CHREN A SWEET CHILLI OMÁČKA) VHODNÉ PRE CCA 20 ĽUDÍ, V RÁMCI OKRESU PEZINOK DOVOZ V CENE. CENA 220,00 €.
Ďalej sa zaoberáme GRILOVANÍM (nie pečením) prasiatok od 20 do 50 kg, na mobilnom nerezovom grile.
PRASIATKA VIEME PRIPRAVIŤ AJ U NÁS, V NAŠICH PRIESTOROCH, A DOVIEZŤ, PRÍPADNE SI HO ZOBERIETE PRIAMO OD NÁS.
Na rozdiel od pečeného prasiatka je chuť grilovaného chutnejšia a jemnejšia, mäso je šťavnatejšie a vláčnejšie.
Doba grilovania vždy závisí od veľkosti prasiatka, pri cca 25 kg prasiatku je to cca 5 hodín grilovania. Dané 25 kg prasiatko je pre cca 30 ľudí.
Ponúkame možnosť výberu váhy prasiatka na grilovanie až do 55 kg (cca 120 - 130 ľudí).
NAŠE PONÚKANÉ VÝHODY :
- Vynikajúca chuť a šťavnatosť (GRILUJEME, NEPEČIEME !)
- Mobilita elegantného nerezového grilu (prídeme ugrilovať prasiatko až k Vám – firemné stretnutia, svadba, oslava atď.)
- V cene kompletná obsluha grilu pri grilovaní, porcovanie celého prasiatka
- V ponuke kyslé pochutiny (baranie rohy, alma paprika, uhorky, príp. podľa dohody.), chlieb a jednorazový príbor a taniere v množstve prislúchajúcemu na veľkosť prasiatka
- Kvalifikovaná a usmiata obsluha
- Po ugrilovaní prasiatka je možné neskonzumované naporciované mäso odložiť na vyhrievané nerezové misky na grile, kde bude stále teplé a pripravené na konzumáciu.
VYŽIADAJTE SI O NÁS KOMPLETNÚ CENOVÚ PONUKU NA VŠETKY PONÚKANÉ JEDLÁ ! ! ! ! !
Ponúkam na predaj priesady zeleniny a byliniek
Paradajky 0,8€ : Spencer, Tornádo, Polllicino,Mini Roma,Big mama,orfea, orkado, tigrino, Býčie srdce, Perun, Vitador, Pikador, Hugo,
Paprika 0,8€: PCR, Slovakia, Corno Rosso, Alma, Koral
Chilli 1,5€: Habanero red, Zimbabwe, Ring of fire
Uhorky šalátové 1€: Saturn, Obelix, SuperStar
Uhorky nakladačky 1€: Mira,Othello, Ornello
Cuketa, Baklažán 1€
Bylinky 1€:Tymián, Bazalka,Koriander, Ligurček
Physalis 1,5€
Predám sadenice - planty papriky,rajčín, baklažán,uhorky,zeler a pod .Odber Bohdanovce nad Trnavou 111. Treba si priniesť vlastné prepravky.kontakt t.č. .paprika: Promotor,Posonium ,Lungi ,Cynthia, Slovakia, Ostrí( pálivá ) chili Srilanus 10000-15000 shu cejlonská a Jalahot 10000 shu mexická.Feferónky guľaté a baraní roh nepálivý ,kápia ,Alma pálivá. Rajčiny Tipo ,Parto ,Blumko ,Bejbino ,Niki zel ,Velória zel ,Tolstoi , šalátové uhorky , nakladačky ,baklažán , Cuketa ,patizón ,melóny červené
Semená Ačokčy- mexická uhorka
Predám semienka ačokčy, v sáčku je 20 semienok v čiernej farbe. Sáčok je za 1,90 eur. Plus poštovné.
Mexická uhorka-ačokča sa používa na priamy konzum, alebo sa zavára. Cyklantéra odnožená, ktorú poznáme aj pod ľudovým názvom ačokča alebo mexická uhorka. Jej veľkou výhodou je, že v našich podmienkach ju nenapádajú škodce ani choroby a starostlivosť o ňu je minimálna. Klíčivosť je takmer 100%. Keďže je ačokča teplomilná plodina, v našich klimatických podmienkach sa predpestováva ako paprika vo fóliovníkoch alebo na okenných parapetoch. Na pestovanie vyžaduje slnečnú a teplú polohu s dostatkom vlahy, vhodné je použiť čiernu netkanú textíliu. Von ju vysádzame po 15. máji, keď už nehrozia prízemné mrazy. Všeobecne platí, že na miestach, kde sa darí melónom a uhorkám, je predpoklad, že sa bude dariť aj tejto zatiaľ menej známej zelenine.
Čo s plodmi
Plody obsahujú pre náš organizmus dôležité látky ako betakarotén, horčiny, vitamíny C, B1 a B2. Konzumácia čerstvých plodov napomáha metabolizmu cukrov a zlepšuje psychickú pohodu. Vhodné sú na priamu konzumáciu vo forme zeleninových šalátov. V kuchyni sa odporúča naplniť ich mletým mäsom, použiť do zmesi s inou zeleninou, zapekať či pridávať do polievok. Plody sú chutné aj sterilizované v sladkokyslom náleve ako nakladané uhorky alebo ako paprika v oleji. Ačokčapotrebuje minimálnu starostlivosť, škodce ju nenapádajú ! Klíčivosť je takmer 100%.
Ako ju pestovať:
Ačokča je pomerne náročná na živiny, preto základom jej úspešného pestovania je humózny, priepustný substrát. Neznáša pôdy ťažké a uľahnuté. Počas vegetácie ju môžeme prihnojovať prípravkami na plodovú zeleninu, pričom berieme do úvahy, že začína rodiť až v auguste. Keď rastliny dosiahnu výšku 10 – 15 cm, vysádzame ich na stanovište približne na vzdialenosť 25 cm, na štvorcový meter asi štyri rastliny.Musíme si pripraviť aj oporu, podobne ako pri pestovaní uhoriek, a výhonky ačokče k nej pravidelne vyväzovať. Po zakorenení v júni začne rastlina bujne rásť, preto je vhodné pri výške dvoch metrov ju zaštipnúť. Po tomto úkone sa začne bohato rozkonárovať, čím sa podporí tvorba plodov. Na konzumáciu sú najvhodnejšie plody s veľkosťou asi 4 cm, pričom zo starších plodov treba vybrať veľké tvrdé semená čiernej farby.
Moje skúsenosti:
Sejem ju ako klasické uhorky v rovnakom termíne (cca polovica mája, občas aj skôr, ak je vyhriata pôda). Po „vzídení“ vyrobím opory tak, aby sa mohla ťahať
(ťahá sa do výšky cca 2,5m; ak má dostatok vlahy a slnka, tak aj vyššie-potom ju treba omotávať).Plody sa zbierajú cca od augusta až do prvých mrazov. Semená z plodov vyberám a nechávam vysušiť. Sú čierne a podobajú sa drobným uhlíkom. Plody zaváram ako bežné uhorky (výborné sú zavarené s feferónkami), pripravujem šaláty na surovo, prídávam do leča s rajčinami.
Meno: Eva
Telefon:
E-mail: eva.cizmadiova@
Cena: V texte
WINERY MISA - syrová misa plná jednohubiek, ideálna k vínu
Gramáž 2000g
Cena 49€
Alergeny: 1,3,7,8
- tvrdý syr eidam, údený oštiepok, Liptovský korbáčik, liptovská parenička,encian, ementál, niva, hrozno, jablká, orechy, údená domáca klobása.
PARTY MISA - zážitok plný šunky, údenín, syrov a majonézového šalátu
Gramáž 2000g
Cena 43€
Alergeny : 3,7
- zemiakový majonezovy šalát,6x henry vajce, bravčová šunka, eidam, údené moravské mäso, malokarpatská saláma, saláma, ščipak, encian, zelenina - zdobenie
CHEESE MISA - výber z tých najlepších syrov s ovocnou dekoráciu
Gramáž 2000g
Cena 43€
Alergeny : 7
- eidam, údený oštiepok, encian, niva, zelenina, cherry paradajky
ROYAL MISA - misa pre náročných zákazníkov
Gramáž 2500g
Cena 99€
Alergeny : 3,4,7,8,10
- 15x kaviarove vajíčko, parížsky šalát, 15x lososove vajíčko, syrová roláda, šunkovy závitok s chrenom, uhorkove dukáty s nátierkou, foie grass ( galantina z husacej pečene), ementál, syr, orechy
ELEGÁNT MISA - syrová obložená misa s henry vajíčkom
Gramáž 2000g
Cena 43€
Alergeny 3,7
- zemiakový majonézový šalát, henry vajce, bravčová šunka, eidam, zelenina - zdobenie
OVOCNÁ MISA - čerstvé ovocie ktoré osvieži a pohladí oku
Gramáž 2500g
Cena 48€
- sezónne ovocie krájane, aranžované
REZEŇ MISA - skvelé rezne, majonézový šalát
Gramáž 3000g
Cena 70€
Alergeny - 1,3,7
- 5x vyprážaný bravčový rezeň
( 1ks /150g v surovom stave), 5x vyprážaný kurací rezeň ( 1ks/150g v surovom stave), domáci zemiakový majonézový šalát, baranie rohy, feferónky, kyslé uhorky, citrón, paprika, paradajka, uhorky, bylinky
FARMARSKA MISA - pravý zážitok z poctivých farmarskych surovín
Gramáž 2500g
Cena 70€
Alergeny : 1,3,7
- nárez z údenej šunky, bravčová šunka, domáca klobása, údená slanina, údená parenička, korbáčiky, vajíčko, oskvarkova nátierka, bryndzové nátierka, cesnaková nátierka, baranie rohy, kyslé uhorky, zeleninový dekor
V ponuke aj gazdovske denka pre 3- 10 osôb. Ponuku zašlem v prípade záujmu kazdemu na email, facebook, sms ...
fixacny sprej na make-up od znacky MAC s vonou uhorky Prep + Prime Fix+ Cucumber. objem 100ml.
Novy nepouzivany.
Pripravte, osviezte a zafixujte make-up aj plet s osviezujucou vonou uhorky z novej limitovanej letnej kolekcie. Lahka osviezujuca hmla v sobe kombinuje vsetky vyhody klasickeho spreja Prep + Prime Fix+ s extraktom uhorky pre ukludnenie pleti.
Prosím, kontaktuje ma len mailom, dakujem za pochopenie :-)
Ponúkam na predaj ozajstné domáce zaváraniny, bez konzervačných látok, aj vo väčšom množstve,každý pohárik 720ml: paradajkový pretlak, uhorky s kôprom (sladké/pikantné),uhorky s chrenom (sladké/pikantné),plnená almapaprika (sladká/pikantná),cvikla s chrenom,rusle,paprika v oleji,krájane uhorky s cibuľou,feferóny, baranné rohy,paprikový krém (sladký/pikantný), viac info na tel:, cena za pohárik 3.50€
Semená Ačokčy- mexická uhorka
Predám semienka ačokčy, v sáčku je 20 semienok v čiernej farbe. Sáčok je za 1,90 eur. Plus poštovné, ktoré je od 1.3.2023 3,90euro.
Mexická uhorka-ačokča sa používa na priamy konzum, alebo sa zavára. Cyklantéra odnožená, ktorú poznáme aj pod ľudovým názvom ačokča alebo mexická uhorka. Jej veľkou výhodou je, že v našich podmienkach ju nenapádajú škodce ani choroby a starostlivosť o ňu je minimálna. Klíčivosť je takmer 100%. Keďže je ačokča teplomilná plodina, v našich klimatických podmienkach sa predpestováva ako paprika vo fóliovníkoch alebo na okenných parapetoch. Na pestovanie vyžaduje slnečnú a teplú polohu s dostatkom vlahy, vhodné je použiť čiernu netkanú textíliu. Von ju vysádzame po 15. máji, keď už nehrozia prízemné mrazy. Všeobecne platí, že na miestach, kde sa darí melónom a uhorkám, je predpoklad, že sa bude dariť aj tejto zatiaľ menej známej zelenine.
Čo s plodmi
Plody obsahujú pre náš organizmus dôležité látky ako betakarotén, horčiny, vitamíny C, B1 a B2. Konzumácia čerstvých plodov napomáha metabolizmu cukrov a zlepšuje psychickú pohodu. Vhodné sú na priamu konzumáciu vo forme zeleninových šalátov. V kuchyni sa odporúča naplniť ich mletým mäsom, použiť do zmesi s inou zeleninou, zapekať či pridávať do polievok. Plody sú chutné aj sterilizované v sladkokyslom náleve ako nakladané uhorky alebo ako paprika v oleji. Ačokčapotrebuje minimálnu starostlivosť, škodce ju nenapádajú ! Klíčivosť je takmer 100%.
Ako ju pestovať:
Ačokča je pomerne náročná na živiny, preto základom jej úspešného pestovania je humózny, priepustný substrát. Neznáša pôdy ťažké a uľahnuté. Počas vegetácie ju môžeme prihnojovať prípravkami na plodovú zeleninu, pričom berieme do úvahy, že začína rodiť až v auguste. Keď rastliny dosiahnu výšku 10 – 15 cm, vysádzame ich na stanovište približne na vzdialenosť 25 cm, na štvorcový meter asi štyri rastliny.Musíme si pripraviť aj oporu, podobne ako pri pestovaní uhoriek, a výhonky ačokče k nej pravidelne vyväzovať. Po zakorenení v júni začne rastlina bujne rásť, preto je vhodné pri výške dvoch metrov ju zaštipnúť. Po tomto úkone sa začne bohato rozkonárovať, čím sa podporí tvorba plodov. Na konzumáciu sú najvhodnejšie plody s veľkosťou asi 4 cm, pričom zo starších plodov treba vybrať veľké tvrdé semená čiernej farby.
Moje skúsenosti:
Sejem ju ako klasické uhorky v rovnakom termíne (cca polovica mája, občas aj skôr, ak je vyhriata pôda). Po „vzídení“ vyrobím opory tak, aby sa mohla ťahať
(ťahá sa do výšky cca 2,5m; ak má dostatok vlahy a slnka, tak aj vyššie-potom ju treba omotávať).Plody sa zbierajú cca od augusta až do prvých mrazov. Semená z plodov vyberám a nechávam vysušiť. Sú čierne a podobajú sa drobným uhlíkom. Plody zaváram ako bežné uhorky (výborné sú zavarené s feferónkami), pripravujem šaláty na surovo, prídávam do leča s rajčinami.
Meno: Eva
Telefon:
E-mail: eva.cizmadiova@
Cena: V texte
Predám priesady, planty AČOKČI, vysoká výnosnosť. 1ks/2€. Aj pošlem.
Výhodou ačokči je, že ju nenapádajú plesne a pod. a dá sa pestovať aj na balkóne. Ďalšou veľkou výhodou je vysoká výnosnosť, píše sa, že až 100 plodov, ale my sme mali o dosť viac ako 100 plodov z 1 rastliny, rodí až pokiaľ nezamrzne.
Nepoznáte ačokču ? Ačokča nazývaná aj paprikouhorka je v našich záhradách pomerne novou zeleninou. Pôvodne bola pestovaná len ako okrasná plazivá rastlina. No dnes je cenená pre svoje chutné a zaujímavé plody, ktoré sa hodia na lečo alebo k plneniu ako papriky. Ačokča pochádza z Južnej Ameriky, kde ju v Andách pestovali Inkovia. Patri medzi také druhy zeleniny, ktoré pri minimálnom úsilí poskytnú maximálny úžitok. Mladé plody ačokči majú surové chuť sladkokyslú, ktorá pripomína chuť uhorky, papriky a hrášku.
Ako pestovať ačokču :
V našich podmienkach ju treba predpestovať podobne ako papriky či uhoky vo fóliovníku, alebo na parapate doma za oknom. Von sa vysádza až v máji, kedy už nehrozia ranné prízemné mrazíky. Vždy ju treba vysadiť k plotu, alebo iným oporám, po ktorých sa bude rastlina ťahať. Plodí koncom augusta až septembra.
Ačokča a jej účinky na zdravie :
Plody majú mnoho liečebných alebo podporných účinkov. Nemali by ste ich konzumovať len v prípade, ak ste alergický na papriky, inak sú celkom bezpečné. Plody ačokči obsahujú celú radu zdraviu prospešných vitamínov, najviac však vitamínu C, B1 a B2. Obsahuje aj horčík a vápnik. Plody pomáhajú stabilizovať hladinu krvného cukru, pomáhajú ako liečba pri poruchách obehového systému, znižujú krvný tlak. Šťava z ačokči pomáha pri zápale ucha, listy pôsobia ako listy skorocelu - priložené na ranu majú protizápalový účinok ( treba ich trochu pokrčiť, aby vyšla liečivá šťava ). Pri zápaloch močových ciest povarte dva zrelé plody zbavené semiačok v 1/2 l vody. Odvar nechajte vychladnúť a pomaly stačí popíjať behom dňa.
Ačokča v kuchyni
Plody,sú veľmi chutné čerstvé. Môžeme ich nakladať do kyslého nálevu a zavárať ako uhorky. Nie sú síce také chrumkavé ako nakladané uhorky, ale sú veľmi chutné. Podobajú sa skôr sterilizovaným paprikám. Ačokču môžete aj zapekať na veľa spôsobov alebo plniť rôznymi plnkami, tak ako to robia tradične v Peru či Bolívii. Tu patri plnená ačokča k tradinčným pokrmom tamojšej kuchyne. Je to vlastne taká nepálivá náhrada plnených papričiek jalapeňos. Asi najjednoduchším receptom na prípravu ačokči je príprava klasického leča, do ktorého stačí pridať paradajky, a kto chce tak aj údeninu. Plody ačokči môžete tiež použiť ako paprikové struky, použiť ich k uvareniu mäsa v paradajkovej omáčke, ku ktorej je najlepšie servírovať cestoviny či ryžu. Možno ich použiť do šalátov, pridať do gulášov alebo do zeleninových polievok.
Predám zavárané čučoriedky v 0,7 litrových fľašiach. Čučoriedky boli zbierané tento rok. Cena za kus je 5,50€.
ponúkam zavárané hriby-dubáky(aj malé fľaše) ,modraky ,rýdziky ,šampiónky ,aj hlivu ustricovitu v sladko kyslom náleve ,cena za veľkú fľašu 10€ a malú 5€ ,osobný odber v Rbk alebo posielam aj na dobierku
Predám nakladané / zavárané Prepeličie vajíčka v sladkokyslom náleve.
370ml fľaštička 4,50€
V príchutiach :
-chilli
-cesnak
-kôpor
-cvikla
Ponukam zavarane huby-DUBAKY, v sladkokyslom naleve,zber 2022.
Huby su v poharoch
7dcl=cena 7€
5dcl= 6€